heldag med älsklingen

Jag fick allt upp robbin efter lite tjat i morse, och efter en timma satt vi i bilen på väg till Jönköping, blev faktiskt inte så mycket köpt alls. Jag är medlem på the body shop så fick ett pressentkort där på hundra kronor av dem i födelsedags present typ, och i en gravid tidning läste ja att ett av deras body butter var bra för att hålla bristningar borta, en med shea smör så de blev en sådan. Tydligen är den fet och bra, och jag vill helst inte ha bristningar så ja kommer göra allt för att inte gå det. Fast om de kommer så kommer det, inte så mycket mer att göra. Sedan vart det inte så mycket mer som köptes, vi åkte till mc donald's också så robbin fick sig lite mat, stackarn har ju varit riktigt dålig idag. Vi var även hos min moster + sambo för ett litet besök. 11 dagar över tiden har min kära moster gått nu, och hon är riktigt stor. Det ser ut som hon har svalt en pilates boll eller liknande. Runt halv fyra tiden åkte vi hem mot ulricehamn igen och vidare på kalas hos min syster otroligt mysigt. I skrivandes stund är ja helt slut, robbin är med pappa och hjälper att sätta ihop min brors soffa. Efter de ska vi till robbins föräldrar hämta lite filmer och sånt, sen väntas en massage av robbin, och behöver ja tala om hur skönt de ska bli. Min rygg har verkligen ont, så det är behövligt. Vad har ni själva gjort idag?

vaken

Nu är jag vaken, och ska strax göra mig i ordning för att åka, var inte meningen att jag skulle sova såhär länge men men. Robbin kom hem otroligt "nykter" klockan tre, och fick sitta på toa en timma, lyckat! Han lovade mig att han skulle vara vaken nu men jag hade rätt och han ligger och sover, gud så roligt. Nu blir de frukost och sedan a6 och kanske ett besök hos moster om dem inte är på förlossningen .

godnatt

blir ströget får min otroligt nyktra pojkvän ändå, som för övrigt har svårt att bestämma sig så ja går och lägger mig nu. Otroligt trött. Godnatt kära läsare

åååh

En timma kvar, och ja dör snart seriöst vet inte vad ja ska ta mig till, gud va trött ja äääär.. :( 
frågan är om ja ska ta på mig lite kläder och åka ner dit om en stund, till alla otroligt nyktra personer, tjaa varför inte.:) filmen i femman är snart slut, har inte följt den för fem öre handlar bara om massa folk som har gruppsex?. Hmm jaja snart hämtar ja älskligen ja är nöjd. ! :) lyckades övertala honom att skicka i ströget och komma hem tolv istället för ett.

mysigt

Ger inte fredagar en speciell känsla ändå?, en speciell stämning och ett lugn över hela kvällen liksom. Det börjar lukta mat här hemma, alltså är det tid för att äta snart. Bakad potatis, aromsmör/skinkröra och fläskfilé står på menyn inte så pjåkigt faktiskt. Man märker så tydligt när inte robbin är här, leo tar då mer än gärna hans plats i sängen. Så nu ligger han på rygg  jämte mig och vill att ja ska klappa honom på magen, pappa kom in nyss och frågade vad de var för fel på leo haha han är lite speciell men det är väl just därför man älskar honom.

bebisen gillar inte mc donald's

Borås trippen var lyckad, och jag kom hem sexhundra kronor fattigare. Jag hade ju bestämt mig för att köpa lite nya tröjor från cubus som jag verkligen tyckte om. Men när de väl satt på kroppen såg de bara konstiga ut, jag och robbin gick till barnavdelningen och tänkte köpa någon pyjamas till bebisen, men antingen var de rosa eller blåa så nepp inget handlande från cubus. Jag blev riktigt sur så vi gick till donken och skulle äta, jaha då var fritösen sönder så jag fick vänta på mina chicken nuggets i tio minuter, och sedan ja då mår ja verkligen illa gud va hemskt de var. Jag har konstaterat nu att jag har blivit känslig för fet mat, så jag får hålla mig till mina ostkorvar när vi är i knalleland i borås. Lagom med mat, och inte så fett alltså mår jag bättre. Så bebisen gillar inte mat från donken, haha. Efter en stund gick vi in på gina, och jag kom ut med två linnen samt två tshirtar. Otroligt bra tyckte jag, då jag behöver lite nya kläder. Vi mötte upp bella och anton, som också ska ha en bebis dock månaden efter oss. Jag och bella hamna förstås på barn avdelningen på h&m och robbin köpte två par byxer med trycket " i (L) mum" och "i (L) dad" vi tyckte de var kul att ha byxorna med, då vi har mössorna och bodysarna.:) Sedan köpte han även ett sett med body och byxa som gick i grått jätte fint. Just de, jag köpte även två böcker på bokrean en bok om indisk mat, och en annan bok som hette såser och dippsåser. Så jag har tänkt bli kung på indiskt nu då. ;) 
Fanns jätte mycket goa rätter där, eller tjaa jag vet ju inte men dem såg goa ut. Jag åt indisikt en gång när ja var i thailand, och de var riktigt gott. Och nej de var inget thai folk som drev restaurangen, utan indiskt folk.
Ikväll har jag inga planer alls, jag och robbin är på olika platser. Han ska ju festa och sedan bowla, medans jag är hemma och myser. Jag har tänkt att jag åker ner runt halv tolv så jag håller mig vaken, har nämligen lovat att hämta honom ikväll klockan tolv. Då bowlinghallen ligger längst ner i stan och jag bor typ högst upp, tveksamt om ja håller mig vaken . Men vi får hoppas, annars vet jag någon som inte blir så glad haha..
Så om jag ska vara vaken, får ja nog åka ner till ett nyktert sällskap runt klockan halv tolv.

snart så

Jag lyckades väcka robbin, och nu är vi båda strax klara för att åka till borås, jag ska bara fixa håret och sedan åker ja och hämtar honom.

woho!

Jag börjar bli bättre, och maten får stanna i magen vilket är otroligt skönt. Jag har hunnit med frukost och samtal med spec mvc, så nu är det löst med veckor hit och dit och mitt och robbins besök blir som planerat den 6:e april får ultraljuds screeningen. Hoppas verkligen att bebisen är frisk och inte fått denna sjukdom. sedan får vi även se vad de är som gömmer sig i magen, gud vad ja längtar. Bara fyrtio dagar kvar och jag hoppas dem går otroligt snabbt.
Idag vill ja verkligen till borås, och handla lite saker. Vill ha lite baströjor, och alla mina linnen/ t-shirtar börjar bli lite tajta över magen vilket inte är bekvämt för fem öre. Så jag har tänkt mig ta med min älskling, och åka till borås. En tradition är ju att äta en ostkorv, haha otroligt gott men frågan är om jag ska skippa denna otroligt goda korv idag.
Samtidigt som jag skriver denna inlägget som förövrigt har tagit mig ca 30 minuter kollar ja på okänd diagnos, helt otroligt att de kan hitta ett botemedel på en person som så många doktorer gjort innan och personen i fråga blir helt återställt. Nu ska jag försöka väcka min älskling, dock tror ja att detta blir utan resultat.

smärta

Jag har börjat få riktigt ont i munnen idag, min visdomstand på vänster sida börjar tränga sig igenom riktigt rejält nu. Så jag är helt öm där inne, stackars mig. Att bara ligga hemma börjar verkligen ta kål på mig nu, och jag vet verkligen inte vad jag ska göra. Nu ska jag iallafall krypa ner med en bok som jag har sagt i nästan två dagars tid nu. Jag måste få kvällen att gå lite snabbare, innan jag verkligen dör av rastlöshet.

fortfarande sjuk

jag har börjat få feber, och denna magsjuka eller va de nu är, sitter fortfarande i. Jag hade tänkt att jag kunde träffa robbin i morgon, men tyvärr. Jag har snart inte träffat honom på en vecka och det är nu jag verkligen inser hur mycket jag älskar honom, ja saknar han så otroligt mycket. Så i morgon är jag hemma ännu en dag, jag är så fruktansvärt rastlös dessa dager det är otroligt hemskt. Så inga planer för min del i morgon, robbin där emot ska bowla och sedan gå ut, jag tyckte han kunde spendera lite tid med sina kompisar och så blev de med det. Har precis kollat andra avsnittet av 16 and pregnant andra säsongen, och gud vad ja grät. Jag vet inte varför jag alltid gråter till dessa pogram, gråter nästan mer än vad själva huvudpersonerna gör. Jag har blivit så otrolig känslig av mig, kanske har det med alla hormoner att göra inte vet jag. Nu ska jag nog försöka gå och duscha eller så kryper ja ner i sängen för kvällen jag mår verkligen inte alls bra. Usch.!

älskling

Jag har fått många kommentarer att min mage är stor för att vara i vecka fjorton, och att jag inte kan känna några svaga sparkar eller rörelser från barnet i vecka fjorton då den är så liten. Jag börjar bli riktigt trött på detta, alla har olika graviditeter, och man kan inte jämföra någon graviditet med en annan, eftersom alla skiljer sig åt. Min mage ser ut som den gör, och jag tycker den är otroligt fin oavsett om den är "för stor" för denna veckan eller liknande. Magen ser ut som den gör, och oavsett så tycker ja den är fin.

mys

Jag har tänkt att göra en kopp te och sätta på någon bra film/serie? Mår inte alls bra  har huvudvärk och känner mig allmänt slö. 

god morgon

Jag vakna för en stund sedan, men har tagit plats i sängen igen. Min magsjuka sitter fortfarande i, vilket jag inte alls gillar så vi får se om de blir praktik i morgon eller inte. Ja tror dock inte de blir en jobbig dag i morgon då det bara finns en läkare på eftermiddagen men vi får se hur jag mår senare. Gud va roligt att jag hade så många unika igår hela 179 st. Och jag vet inte ens vad alla kommer ifrån, men jag hoppas att ni stannar kvar. Idag blir de nog inte så mycket gjort här hemma, jag är otroligt sugen på att baka, som om de vore ovanligt. Fast de är ju dock inte lämpligt när ja mår som ja mår, så bakningen får nog bli i helgen istället. Mamma kommer hem snart från bokrean, och hon hade visst köpt någon bakbok med massa olika recept i, vilket passar ypperligt till helgen. Jag ska även ringa speciallist mödravården idag och säga att dem har räknat fel till våran screening på bebisen, den ska vara en vecka närmare så de ska ja försöka lösa idag. Så de är vad som ligger på planerna idag, vad ska ni själva göra idag?

frågor & svar

Caroline nu tycker jag inte du ska vara så noga, utan nu skaffar du en blogg så jag kan följa dig också. Du har liksom kunnat läsa min blogg i några veckor. Medans jag verkligen väntar på att en kommentar ska komma in från dig med din bloggadress men inte då. Tycker du ska säga till honom att skynda nu hörru.

statestik

det är lite smått roligt att min statestik ökar med hundra unika så fort jag är hemma, tycker dock de är lite trist att ja verkligen förlorar så många när ja är på praktiken, gillar det inte alls. Men kan inte direkt sitta med mobilen när ja är där, den stör ekg resultat och kan göra så det blir störningar och liknande. Så ni för nöja er med en gles uppdatering under några veckor. Men hoppas att ni som hittat hit idag verkligen stannar.<3

lilla hjärtat boken

ag har letat runt efter den unika ifyllnings boken, en bok som inte alla andra har till sina barn. En bok som är personlig, enkel men ändå har det där lilla extra. När ja läste en mamma blogg hitta jag den, och nu är den beställd. Den blev inte så billig, men de gör inte mig något. Ja tycker att alla barn borde ha en bok att läsa i när de blir större och se tillbaka på sin uppväxt från den första dagen och framåt. Boken kan inte användas förens bebisen kommer, men när ja hitta den bok jag verkligen ville ha. Passade ja på att köpa den när den fanns, eftersom jag inte visste när den skulle komma in igen.

gillar inte att vara sjuk

Usch vad ja börjar bli rastlös, jag mestadels legat i sängen hela dagen. Dock har jag inte läst någon bok eller kollat på film. Nej jag har bara legat och nördat framför datorn hela dagen, vilket jag inte tycker är okej. Jag har fått behålla lite mosad potatis med smör idag, vilket är okej. Får hoppas att jag är på bättringsvägen iallafall, så jag kan återgå till praktiken, ja trivs ju faktiskt där. Idag känns dagen riktigt seg, och kvällen blir väl likaså. Det finns verkligen inget bra på tv, förutom halv åtta hos mig ja gillar kommentatorn starkt. Kanske blir att läsa i boken iallafall ikväll, fast för mig går ju läsningen i perioder ja kan läsa jätte mycket och sedan kan ja inte röra en bok på flera månader.  Så jag kanske ska göra mig en kopp te sedan och gosa ner mig med en bok, ja det låter ju inte alls så tråkigt. Mamma är ute med leo nu, och hon skulle ta vägen förbi netto och kolla om den nya loka hade kommit krusbär/päron. Fast vår lilla stad är ju seg med de flesta saker, så skulle inte förvåna mig om den inte ens har kommit in. Eller så finns den på ica, och inte på netto. Jaja, nej nu ska jag nog hitta på något. Seriöst vad gör man när man är sjuk?

matvrak

Nej nu har jag velat fram och tillbaka och nu äntligen ska ja göra lite mat, ska göra potatis och fiskpinnar skonsam mat för magen och jag hoppas innerligt att ja får behålla maten. Så nu ska ja ställa mig framför spisen och göra i ordning lite mat.

det där med namn

Det är otroligt svårt att bestämma sig för ett namn, ett namn som sitt barn ska vara nöjd med hela livet. Jag och Robbin vill inte ha ett jätte vanligt namn, men det ska inte vara för ovanligt heller. Ett namn som inte är för långt, men heller inte för kort. Det finns en hel djungel av namn, så det är svårt att just ett namn. Vi har pratat om namn sedan några dagar efter jag fick reda på att jag var gravid, och det har inte skiftat jätte mycket. Vi har ett pojknamn som vi verkligen gillar och det är Melwin, vi har även tjejnamn fast vi har inte beslutat oss för vilket. Det är ju en lång tid kvar tills vi har vårat lilla mirakel hos oss. Men jag vill inte ha ett barn som är namnlöst utan jag vill ha några namn som jag kan tänka mig när bebisen kommer. Melwin är favoriten både hos mig och Robbin och han sa det att om det blir en kille så blir det en Melwin punkt slut. Hur vi kom fram till namnet Melwin vet jag faktiskt inte, jag har alltid gillat lite unika namn som  inte är så vanliga. Nu är inte namnet Melwin så jätte ovanligt, men stavningen med w istället för enkel v är dock lite ovanligare.
Det har alltid varit lättare att komma fram till ett unikt killnamn, än till ett tjejnamn. Vi har pratat om otroligt många namn men just nu har vi två favoriter nämligen Joline och Tilde fast namnet Joline är lite mer omtalat hos mig och robbin. Ja detta med namn är otroligt svårt vi lär säkert ändra oss på flicknamn hur många gånger som helst, fast melwin är mer spikat om de blir en kille. Vad de blir för kön får vi reda på 6: april de blir lite mer lättare att välja namn då. Hade ni svårt att välja namn till era barn?

sötisen

I helgen tog robbin fram kameran och knäppte några kort på leo, han förstod snabbt att han skulle vara fin och han försökte så gott han kunde, eller? Haha min voffs är allt söt han.:)

tycker synd om mig själv

Ja bad mamma ringa till min handledare då jag är alldeles utmattad, och jag en riktig konstig röst nu när ja är förkyld. Jahopp blir "långhelg" då jag inte får jobba på hela denna veckan, great. Vad ska ja göra då?
ligga i sängen och tycka synd om mig själv, helst skulle ja vilja ha robbin vid min sida som pysslar om mig nu när ja är sjuk. Men nja, de vore nog inte så bra då han blir sjuk lagom till helgen och de vill ja inte.  Funderar på om jag ska börja kika igenom hela prison break säsong  1-3, älskar den serien. I helgen inhandlar ja de sista så har ja alla säsonger sedan. Är ni också tokiga i serier, har en hel drös med boxar av olika serier här hemma. Hela sex and the city, samt hela o.c  Säsong 1-3 av brison break, 1-2 av gossip girl och säsong 1 av greys anatomi, dock var de bara ett rent impuls köp gillar igentligen inte den serien för fem öre. Så de var min samling, eller ska ja läsa klart boken om ja kunde drömma så jag sedan kan börja med bok nummer två.
Hmm ett svårt val det här, och ja börjar bli rejält hungrig men vågar dock inte äta än vill inte ens tänka på följderna.

we are the world 25 for haiti

Bara jag som snyftar till denna låten, gud ja tycker den är så otroligt fin. Och att så många artister är delaktiga gör det hela så mycket bättre. Folk bryr sig verkligen.

sjukling

Jag har gått och blivit sjuk, passande nu mitt i veckan på praktiken men vad gör man. Någon sorts magsjuka har jag lyckats få och en förkyldning. Det var som min handledare sa, att vi får se hur lång tid de tar innan du blir sjuk. De är en stor skillnad att gå från skolan till en mottagning där de kryllar av bakterier och liknande i luften. Så ja ligger här som en riktig sjukling ska ringa till min praktikplats och säga att jag inte kommer idag, och inte på resten av veckan heller. Man ska ju vara extra noga med "smittogränsen" vid magsjuka när man just jobbar inom vården de sägs att de smittar 48 timmar från sista kräkningen så det blir nog inte så mycket mer arbetande för mig denna veckan. Vore inte så bra att smitta ner patienter och personerna som arbetar där.
Så idag tycker jag verkligen synd om mig själv när ja ligger här och snorar. Hoppas att jag inte behöver springa på toa mera, har varit där ett x antal gånger under morgonen.
Så dagen blir väl att ligga i sängen och tycka synd om mig själv, blev grymt sugen på loka krusbär/päron. Någon som har smakat på den, är den så god som den låter? =)

nattinatt.

Nej nu säger ja godnatt, jag är så trött. Bebis har sparkat nästan hela kvällen när ja ligger i sängen så otroligt mysigt. Jag jobbar sent i morgon så det blir sovmorgon, vilket känns otroligt skönt.

v.9-14.<3

Kan väl dra en slutsatts att magen växer, jag visste att den hade växt men inte såhär mycket. Men när bebisen växer, växer ju också magen:)

svar till caroline

Ja magen växer i full fart här faktiskt, det är inte lätt att veta vilka alla är när de inte lämnar någon e-post adress så jag får svara i ett inlägg helt enkelt. Men om de är samma caroline som har kommeterat innan så tycker jag att det är dax att skaffa blogg nu..:)

magbild v.14 (13+1)

Här är lilla kulan i vecka 14, eller ja lilla och lilla alla säger att den är så hemskt stor. Jag vet inte har inte något att jämföra med. Ni får nöja er med denna mobil bild tills robbin tar nya kort på magen. De kommer nya bilder denna veckan iallafall. Plutten sparkar då och då som ett tecken på att det faktiskt finns liv i min mage, och gud va mysigt det är.

tröttis

klockan är knappt halv sju och jag har redan gjort i ordning mig för att sova. Jag är så trött eller rättare sagt slö i kroppen. Hoppas verkligen inte jag börjar bli sjuk då min syster och systerdotter har haft magsjuka.
Ja ska strax sova, men jag har fixat en magbild dock från telefonen, mer bilder kommer i veckan:)

myter

I natt drömde jag att jag gjorde ett ultraljud och att de var en liten prins i magen. De sägs att om man drömmer om sitt barn upprepande gånger så ökar chansen med 50%. De sägs att när den blivande mamman drömmer om sitt barn så har man träffat sitt barn i drömmarna. Frågan är ju om man ska lita på detta, vet ni om det stämmer?

prover och undersökningar

Tjaa de är väl vad min dag har bestått av, jag har dock inte haft så mycket att göra från klockan två det har blivit rätt stillasittande och otroligt långtråkigt. Annars så har vi fikat, ätit lunch och fikat haha gillar denna praktik platsen. Att fika då och då är inte dåligt, och i mellan detta har jag sprungit på toa fram och tillbaka känns som jag har en egen toa eftersom det bara är jag som vistas där haha.
Annars har det inte hänt så mycket idag, joo, de har de ju visst de. Robbin och jag har troligtvis hittat en lägenhet som blir ledig första augusti. Bra hyra och lagom stor de är en 2½ och jag skulle ju hoppa av glädje om vi fick den. De är min brors kompis som har den, så vi har väl rätt bra förtur förhoppningsvis:)
Gud va klockan går, snart är den halv sex som tur är börjar jag inte förens klockan ett i morgon ska unna mig en liten sovmorgon och kika lite på historia provet som väntar.

drömma kan man alltid.

Sitter här och drömmer mig bort lite, kikar runt på lite hus. Efter mina tre resor till Thailand är jag fast, jag älskar landet, befolkningen maten allt som hör till. Så varför inte köpa ett hus i paradisets land?. Tja huset på bilden ser väl inte så illa ut, gud va mysigt. Bilen, mmm finns de någon snyggare bil än en audi r8? tjaa inte just nu iallafall varför inte glida runt i en sådan liksom gud va fräckt. Jag har alltid velat dela mitt liv med någon jag verkligen älskar den människa det känns rätt med till 100 %. Så varför inte förlova sig?. Man vet aldrig vad framtiden har att bjuda på men som sagt drömma kan man ju alltid.

lycka

Första sparken kom nyss, en liten liten buff. Ett tecken på att det faktiskt är liv i magen. Gud va mysigt. :)

vecka 14 (13+0)




Nu är fostret sju till åtta centimeter långt och väger ungefär 23 gram – som en halv banan. De fingeravtryck som ditt barn kommer att bära resten av sitt liv är redan på plats. Om du trycker försiktigt på magen så att bebisen kan känna det, kommer den förmodligen att göra samma rörelser som en bebis som söker efter bröstet. 

Om din bebis är en flicka, så har hon ungefär två miljoner ägg i sina äggstockar nu. När hon är född, kommer de att ha halverats till cirka en miljon. Antalet ägg kommer sedan att fortsätta minska och när hon är 17, kommer hon att ha ungefär 200 000 ägg. 

För din del har det kanske börjat lätta nu. De flesta kvinnor upplever att graviditetssymptom som att behöva kissa ofta,utmattning och illamående minskar under andra trimestern. Din mage är så pass stor att folk ser att du är gravid, men har ännu inte blivit så stor att den är i vägen. Brösten har redan börjat producera kolostrum, även om det är flera månader kvar till födelsen ännu.

första dagen på praktiken

Gud vilken huvudvärk, och gud va trött ja är. Men de är väl bara att bli van, ska ju vara på praktiken i fem veckors tid. Jag somna otroligt tidig igår, så jag var verkligen pigg när de var tid att gå upp, väl nere på vårdcentralen hitta ja knappt någon parkering, vilket visar sig sedan att jag inte ens får ställa mig där haha. Men men ja kom i tid och sedan gick vi ner till källaren så jag fick kläder, jag fatta tyckte väldigt fort för min handledare, och när hon frågade om jag skulle jobba efter skolan, sa ja som de var att jag var gravid. Hon tog de jätte bra, och sa att de är bra att hon vet det under denna perioden. Vilket känns skönt för mig, dagen i sig har gott otroligt fort. Kändes som jag han och komma dit och sedan gå igen då min dag var slut. Denna veckan får ja ju inte göra så mycket, får mest vara svans och kolla på. Men jag har hunnit vara med om mycket idag, ekg undersökning, omläggning av en avsågad tumme, de var faktiskt sjukt intressant, personen i fråga hade sågat av sig alla sina fem fingrar, och hade fantom smärtor i hela handen, (smärtor i kroppsdelar som ej finns) sedan har ja varit med på lite små saker typ som kontroller och liknande.  Faktiskt helt nöjd med denna dagen, har liksom haft något att göra hela tiden.
Idag har jag gått in i vecka 14, så de kommer upp sedan här i bloggen. Magbild ska ja försöka orka med de också.
Nu måste ja få dricka något så jag får bort denna huvudvärken.
Vad har ni gjort idag?

trött

Jag vet inte varför jag är så trött, har inte sovit för få timmar eller något annat. Åh tröttheten ska ju försvinna nu inte bli värre. Mmm känns väl sådär att man kommer klara fem veckor på vårdcentralen nu va, men de är väl bara att lägga sig och hoppas på att de går bra i morgon. Jag robbin mamma och pappa har kollat sommar med göran, jag gillar den filmen verkligen. Har ni sett den kankse?
nej jag ska lägga ifrån mig datorn nu, mina ögon kan inte hållas uppe länge till. I morgon blir de praktik från 08:30-15:00 woho vad taggad jag är på de nej verkligen INTE.

marängswiss

Gud vad ja är sugen på marängswiss, ska allt ner till netto och inhandla saker sedan ska göra mig en gigantiskt marängswiss. Någon som har ett bra tips?
Nu blir de mat, sedan jobbet samt robbin. Sedan placerar jag mig i köket som vanligt.

hemma

Jag har försökt och mobil blogga igår kväll men det verkar ju inte ha fungerat, men nu är jag hemma iallafall. Filmen igår var helt okej, jag gillade den. Dock var den lite seg att komma in i för de hände inte så mycket i början, men den är helt klart sevärd. Gud de har snöat ännu mer här hemma kommit ungefär 30 cm till.! När skall detta sluta, och vart ska all snö då ta vägen? ja menar de är ju inte direkt lite snö som täcker vårat land just nu?. De måste ju resultera till en himla massa slask sedan. Snart är det dax för mat här hemma, stek i påse potatis och sås, mums! passar ju bra nu när ja är hungrig, men de är ja ju rätt ofta nu för tiden.
Efter maten ska jag upp till jobbet, och hämta mina tofflor som jag behöver nu under min fem veckors praktik ( som jag för övrigt inte alls ser fram emot) och sedan ska jag se om jag kan få jobb där i sommar, vilket jag innerligt hoppas. Jag är ju bara vikarie där, och hoppar in när de verkligen behövs men eftersom att en ska bli avstängd så kanske de finns mer tider, vilket jag hoppas.:)
Sedan ska jag sladda vidare hem till robbin och lämna hans fler kommuns kort som han behöver till jobbet i morgon. Sedan har ja inga planer behöver vila upp mig rejält idag, gud ja blir bara tröttare för varje vecka som går, är de inte nu allt detta ska avta, nej tydligen inte?

biomys

Jag sätter mig på bussen till mitt andra hem, dvs till emilie  snart den går klockan fyra här utanför så jag har ont om tid. Ja åker till välrdens bästa emilie och myser där tills i morgon. Vi ska kolla bio, och jag ska öppna massa paketer mys.! Så ja måste skynda nu, ska se om jag lyckad med mobilbloggning. Annars får vi hoppas att ja kommer hem i morgon, har ni sett filmen farsan ? är den bra?
Puss på er:) 

instängd

De har snöat sjukt mycket här inatt, så vi kommer knappt ut. Jag hade ju planerat att åka till borås och kolla bio med emilie idag men vågar inte sätta mig i bilen och åka till Borås i detta vädret. Så jag blir hemma idag med Robbin som sällskap. Har kollat klart nästan hela första serien av the secret life of the american teenanger behöver inte säga att jag älskar serien, gråter till varje avsnitt har nog blivit lite känslig av mig. Jag har fått för mig att jag ska baka äppel paj senare idag, blev otroligt sugen på det i morse. Fast då måste ja ta mig ut i kylan gå hela vägen till netto ( som faktiskt inte alls är så lång de tar ca 5 minuter dit) och köpa smör och gå hela vägen tillbaka. Frågan är ju om jag verkligen orkar ta mig ut i denna kyla haha, ja det är ett svårt beslut.
Vad gör ni i detta snö väder?, eller det kanske bara är vi som har mycket snö.
Och Anna, om du vill ha svar på dina frågor, kan du lika väl skriva privat.
Istället för att ja ska få skriva upp allt här, de blir så mkt snack då det vet du lika väl som ja.
;)

kvällsmys

Robbin är fortfarande tråkig och sitter och nördar med min jävla telefon och spelar något spel där man ska skjuta iväg massa jävla grisar, svin tråkigt. Så jag har bestämt mig för att ha lite kvällsmys själv dvs att kolla på något bra och hämta min toblerone.:) Tjocka till mig lite mer skadar ju liksom inte:)
Älskar serien

god mat och bebis tröja.

Min bror kom hit och lagade mat, klyftpotatis kycklingfilé och stekt halomi. Och gud vad gott det var, så nu ligger jag här otroligt mätt. Robbin ligger jämte mig och nördar på något spel på min iphone som johan visade vi har likadana telefoner. Så jag antar att han kommer nörda nu ett bra tag, så då ägnar jag mig åt blogg världen.
Robbin hade ju beställt bebis tröjan till mig, men han sa att tröjan inte kom idag och att han hade köpt något annat. Min pojkvän är otroligt dålig på att ljuga, och mycket riktigt så låg bebis tröjan i paketet som jag anat.
pappa tycker ja har blivit en tjockis nu, han sattsar på en 12 kilos bebis och att ja kommer se ut som en elefant, visst har ja en otroligt snäll pappa? haha skämt och sido.
Jag: " jag är sugen på något gott robbin.
Robbin: " jag har tagit med mig godis"
Jag: " haaaaar duuu, ååh va gott"
Tja elefant eller inte, stor kommer jag iallafall att bli..

tjockis.

Kom hem för en liten stund sedan, gud jag känner mig som en riktigt tjockis nu. Jag var ju som sagt och hämtade min älskade mormor, och sedan åkte vi till kina och åt mat. Och gud va folk de var där inne som tur var hade mormor bokat bord. För annars skulle vi nog inte få äta klockan två som vi sagt, folket stod ute i en köbildning för att gå in och få äta lite mat. En riktigt mysig dag med mormor, och sedan åkte vi ner och handlade också. Av mormor och morfar fick jag två hundra kronor på cityföreningen, vilket betyder att jag kan handla på vilken affär i hela stan. Tycker jag är otroligt bra, då jag inte visste alls vad jag önskade mig. När ja kom hem stod de en massa paketer på bordet, och jag blev ju verkligen överlycklig kände mig som ett litet barn igen, precis som emma trodde de skulle göra. Så Emma du hade rätt;). Eftersom jag hade önskat mig bra ha saker tills ja och robbin ska flytta så var det de som gömde sig i pakterna. Ja fick en mixer, en matberedare, en eltandborste lakan påslakan handdukar och shampo och balsam från bed head. Otroligt bra paketer, och jag är verkligen helnöjd. Aa och just de, av min moster igår fick ja 300 kronor så ja kunde köpa något ja ville ha. Och av min andra moster fick ja en tallrik från serien mine då jag samlar på den serien, otroligt snygg om ni frågar mig.. :)
Haha just de, när ja var och handla med mormor tyckte hon att ja skulle ha en ask med toblerone med, så här ligger ja och tjockar mig. Men mormor sa att man får göra det i dessa studer och jag håller med självklart.
Snart kommer robbin med, ååh vad ja saknat honom idag, annars är det inte så mycket planerat för denna dagen. Hoppas att min älskling sover här inatt, och då blir de mys hela kvällen..:)
I morgon blir de bio med värdens bästa emilie, denna helgen blir riktigt bra, innan denna jävla 5 veckors praktiken börjar. Usch ja ser inte ens fram emot den..

kina mat och firande

Jag ska alldeles strax åka ner och hämta mormor och sedan vidare till kina för att äta lite mat. Vilket passar ypperligt då jag verkligen är hungrig, vågade inte äta så mycket till frukost, för att jag är ju så känslig för stora mängder mat nu för tiden. Men det ska nog inte vara någon fara. Min syster ringde innan och berätta att Melia plutten har fått magsjuka så de kommer inte idag, jag som verkligen ville träffa min lilla trollunge. Men men jag väljer nog att inte få magsjuka. Ska ringa mormor nu och fråga om vi kan åka, jag är hungrig.:)

Idag är det min dag.

Kommer ni ihåg när man var liten, och de var dagen innan man fyllde år?. Man kunde knappt somna den kvällen för man tänkte på alla dessa paket man skulle få, och vad skulle de vara i dem?. När sedan dagen kom gick man runt med en speciell känsla i kroppen hela dagen och man var jätte jätte glad. Klasskompisarna sjöng i skolan, och man räknade ner timmarna tills folket skulle komma och gratta senare på dagen. Vilket betydde att man fick öppna mer paketer. Så var det iallafall för mig.
Idag fyller jag 19 år, men vart är den där pirriga känslan? försvinner den med tiden desto äldre man blir. Idag känner jag inte att det skulle vara något annorlunda jämfört med andra dagar, men idag är det ju faktiskt min födelsedag. Dock hade jag önskat mig ett snöfritt Ulricehamn med en fin soldag, men den önskningen gick knappats i uppfyllelse. Istället är det en grå dag med massvis av snö. Nåväl, jag ska strax få i mig lite frukost och gå ut med leo så han får göra sina behov dock är han inte så sugen på detta då han ligger och sover i min säng. Runt klockan två ska jag åka och hämta mormor och sedan ska vi ner till kina och äta buffe otroligt gott, får hoppas att jag inte spyr idag bara. Skulle väl vara lite sådär pinsamt när mormor bjuder och allt haha.:)
Efter ja har haft lite mormor mys, så väntar min älskade systerdotter när ja kommer hem och massa paket, jag älskar verkligen paket. Senare kommer robbin, och jag hoppas ju innerligt att tröjan har kommit idag, men de tror ja faktiskt inte. Ja sen blir de god mat på kvällen och mys med världens bästa familj, inget slår de.
Hitta gamla bilder på mig och melia, herregud här är hon typ två år och hon fyller fem i oktober. Tiden går så fort. Min lilla prinsessa.<3

trött

Jag har faktiskt inte haft orken att uppdatera bloggen nu, har haft fullt upp och är rikigt trött nu för tiden. Cupcakesen var otroligt goda tyckte folket som kom iallafall dem tog slut direkt. Idag firar jag och robbin två månader, så han var gullig och sover här idag.:)
Så nu ska jag vara lite social mot honom, i morgon fyller jag år hihi.:)
Mormor bjuder lunch på kina tack tack säger vi då..

projektet änglabarnen

Jag har fått många frågor vart man går in för att sätta in pengar, och om jag har en länk. De finns en bild under min baby ticker. Klickar man på den, kommer man direkt in på min fond. :)

mätt och belåten

Har precis ätit middag , och det blev faktiskt riktigt gott. Blev pasta med kyckling i currysås. Så nu när jag har gjort maten är robbin så snäll och gör ordning i köket. Så  här ligger jag mätt och belåten, när vi var och handlade tidigare köpte jag allt som behövdes inför bakningen allt utom muffins formar de fanns inte på netto. Så mamma kommer hem med muffins formar när hon har slutat runt klockan tre. Så då är de bara att ställa sig i köket igen.:)
herregud, snart är denna vecka slut och jag går in i vecka fjorton är de bara ja som tycker tiden går fort under graviditeten ?

stress

Såå, nu får ja lite tid till att lägga in ett inlägg iallafall. Jag var och hämta robbin för en stund sedan och sedan har hunnit med att äta frukost, gå promenad med leo och handla saker till middag och bakning. Jag ska alldeles strax börja med maten, och sedan blir de bakning. Bilder kommer upp ikväll.

god morgon.

Torsdag idag, dvs dagen före min nitton års dag. Jag ska allldeles strax åkte och hämta älsklingen, som för övrigt lär va helt död då han satt uppe och kolla os hela natten. Fattar inte folk som följer de där, finns de något intresse i det hela? Nåväl, sedan ska vi inhandla alla ingredienser till bakningen som sker i eftermiddag. Ska baka cupcakes nu denna gången blir de nog verkligen av. Får lite gäster ikväll som ska fira mig idag istället så det passar ju ypperligt att göra dem just idag. Ja ska även hinna laga mat upp i allt detta och ta hand om lilla leo som har fått någon släng av magsjuka eller liknande, stackars plutten.. :(
Vad ska ni göra idag?

Trött

Jag ska gå och sova nu, ville bara säga godnatt till alla mina söta läsare. För ni är ju ett par stycken närmare
200. Jag är så trött, bokstäverna på datorn blir bara mindre och de känns som att datan försvinner längre ifrån mig. Nej det är dax för mig att sova nu. Jag hittade lite gamla bilder som jag tagit nyss, som jag knåpa ihop. Leo är så liten, ja kommer ihåg att han väckte mig klockan fem den sommar morgonen för att han ville leka med mig. Lilla plutten. Under en period så såg ja hjärtan i asfalten vart jag en fick, bilder längst ner till vänster är väl ett tydligt exempel på det. Nej nu ska ja sova, godnatt

Varje krona har betydelse.

Som ni ser har det hamnat en ny sak under min baby ticker. Eftersom jag går tredje året på gymnasiet har man nu en kurs där man ska genomföra ett projekt. Jag har valt att göra en fond på barncancer fonden i Victor Sundberg's namn. Ni kanske har sett Victor i serien sjukhuset, eller kanske har läst om honom i tidningen. Eller hört hans mamma och pappa prata om honom i radion?.
Lilla Victor fick inte ens fylla ett år innan han fick diagnosen Neuroblastom som är den tredje vanligaste cancer formen hos barn. För barn som får reda på att dem har blivit drabbade av cancer börjar en lång process. Sjukhuset blir en vana och undersökningar ingår i vardagen. Oavsett hur bra läkarvården är eller hur mycket dessa barn kämpar så är ändå cancern starkare än viljan att faktiskt få leva.
Victor kämpade varje sekund, tills den 14:e april 2009. För Victor spelade ingen roll hur bra vården var, eller hur duktigare läkarna var, för cancern var elak och spred sig snabbt.
Victor fick aldrig fira sin två års dag, då cancern var starkare.
Varför valde ja att starta en fond i just Victor's namn när de finns så många andra som drabbas av sjukdomar?.
Jag vet faktiskt inte varför det blev så att Victor berörde mig så mycket, när serien sjukhuset gick följde ja det till punkt och pricka. Och när serien avslutades stod de att lilla Victor somnade in den 14 april 2009.
Jag läste om honom i tidningarna, och sedan hittade jag Mamma Sofie's blogg. Jag läste igenom varenda inlägg som fanns publicerade i bloggen, kollade noga på varenda bild. Och jag ljuger inte när jag aldrig har gråtit så mycket i hela mitt liv. Jag var helt förstörd ja kunde inte sova den natten då jag bara tänkte på lilla victor. Jag skickade ett mejl till Mamma Sofie, och berättade att ja ville göra en fond till victor och frågade om det var okej. Självklart, jag har sedan den dagen haft mejl kontakt med Victors mamma, då hon har berättat om deras vardag, och jag berättat hur de går med fonden. Victor har fått en lillasyster Vilma, så kontakten har varit lite gles nu. Men den finns, de gör den.  Jag ber inte att ni ska sätta in pengar på min fond, absolut inte. Men det kanske finns någon av mina läsare som faktiskt vill hjälpa forskningen. Göra så den faktiskt går framåt och att man kanske någon gång kan bota barn som drabbas så att dem kan få leva som alla andra barn.
Jag har fått lov av Victor mamma att använda dessa bilder till fonden, så det är inte så att jag bara tagit bilder av henne så ni vet.





The secret life of the american teenager

Älsklingen har fixat avnsitt 9-20 till mig så nu spenderas kvällen att kika på detta.
Älskar verkligen denna serien, den är verkligen baserad på verklighet eller de känns
så iallafall, känns som de är taget ur verkligheten. Ingen jäkla "dröm" i denna serien inte
utan det är sanningen rakt igenom. Har ni själva sett den? och vad tycker ni?


MAGBILD V.13 (12+2)

ÖDET

Jag har verkligen börjat tro på ödet, den 19:e december skulle vi få vårat sista jullov. Vi i klassen hade bestämt oss att ha ett julklapps spel. Vi skulle köpa en present för cirka fyrtio kronor tror jag, som vi sedan skulle använda i spelet. Spelet gick ut på i runda drag att man la alla paketerna i mitten av bordet, och om man fick en sexa fick man ta ett valfritt paket. När alla paketer sedan var borta fick man ta av varandra. Ja fick en paket som min lärare hade köpt, tänkte inte mer på det och när jag öppnade var det en sten som de stod lycka på. Komiskt eftersom jag älskar sådana stenar tänkte inte mer på det.
Den 28:e december gjorde jag två gravtest, och bägge två visade plus. När ja sedan skulle lägga mig den dagen kollade jag av någon konstig anledning åt höger och såg stenen jag fått på julklapps spelet. Var det ett tecken att jag skulle få känna sådan lycka. Min lärare skrattar lite åt det än idag och sa  " tjaa det kanske var någon mening att just du skulle få denna stenen. För detta är ju verkligen lycka." Och det är ju faktiskt så, jag har levt på ett lyckorus nästan i två månaders tid nu. Från och med den dagen, tror jag verkligen på ödet.
Har ni varit med om något som gör att ni tror på ödet?.




MAGBILDER

Har försökt knäppa lite magbilder, som kommer upp senare under dagen. Nu ska jag städa mitt rum som jag igentligen skulle gjort för några dagar sedan. Men nu är det ett måste, sedan kommer mostrar kusiner och sånt. Så bilderna lägger ja upp under dagen:)

LATMASK

klockan är snart halv tolv jag jag glider fortfarande omkring i mjukis och min brors tröja. Ja har hunnit äta frukost och leka massor med leo som ligger och sover jämte mig nu. Nej nu ska jag upp och duscha innan folket kommer hit. Jag får sluta vara en sådan latmask, från och med nu!

God morgon

Hoppas ni har sovit lika gott som jag har gjort inatt, har varit uppe ett litet tag men återgick till sängen nu för en stund. Varför är alltid sängen skönast på morgonen,? någon annan som håller med mig om detta.
Kommer ni ihåg att ja skrev att ja skulle se en film i morgon, gud va bra den var. Kommer tipsa om den lite senare i bloggen till er som vill. Ska snart äta frukost och sedan ta mig en dusch, sedan blir de väl att lata lite till. Tycker det är viktigt att ladda upp inför praktiken nu, så tjaa jag vilar lite extra. :)

KALAS

Hej hej, har precis tryckt i mig massa taccos och sedan kladdkaka glass och bär. Otroligt gott om ni frågar mig, verkligen kul att mer och mer folk verkligen hittar hit. 217 unika idag, och jag måste ju säga att älsklingen min är avundsjuk för de är vad han har per månad på sin hemsida. Stackars Robbin inte lätt att vara avundsjuk :(.
Mamma har hyrt någon film som min syster tyckte var se värd så vi sak snart kolla på den. Pappa ska bara komma in på kvällsrundan med Leo. Robbin får lyx i morgon, han slipper gå upp klockan fyra för han åker med pappa i morgon. Så han går upp klockan sex, lyx kallar jag det. :)
Imorgon vet jag inte riktigt vad som händer, två av mina mostrar kommer hit och grattar mig då de inte kan på min födelsedag som är på fredag. Så de blir lite kalas i morgon för min del antagligen..
Nej nu blir de film mys, uppdaterar mer i morgon.
Hoppas verkligen att alla mina kära läsare stannar också, så det inte bara är för idag.

PINSAMT

Denna stan gör mig faktiskt galen, när man bestämmer sig för att behålla ett barn som inte var planerat i mitt och Robbins fall. Men vi bestämde oss och denna lilla bebis är mycket välkommen till oss, och vi räknar ner varje dag. Då finns de vissa personer i denna stan som inte är glada åt detta, som sprider rykten som kollar snett och snackar skit. När man bestämmer sig för att behålla ett barn i denna åldern, får man vara beredd på allt sånt här.  Att folk inte acceptera ett val istället för att snacka skit?. Ja förstår inte det. Folk som inte ens känner mig eller robbin, hur kan dem ens yttra sig. Säga att ja och robbin inte kommer klara detta, osv osv osv.! Om dem inte känner oss, hur kan de då yttra något över huvud taget. Nej ja blir så trött på detta, allt grundas i avundsjuka.

TRÖTT

Äntligen kan ja sitta och ta de lugnt, efter ja varit hos Lisa så åkte jag ner till stan och köpte nya mitt val kvinna tabletter. Jag kom precis innan för dörren, så ringde min bror som flyttar hem till Ulricehamn igen och säger att jag skulle åka ner till mammas jobb och hämta hans nyckel till huset. Och sedan åka upp dit och sätta på alla element, så det inte skulle vara kallt när han väl kom hem. Så jag gjorde min mat, makaroner och korv och sedan var de bara att sätta sig i bilen och åka ner till mammas jobb. I fönstret satt Leo, ( som jag lämnade när ja skulle till Lisa) och vaktade som vanligt mamma och Leo kom ut jag fick nyckeln och voffsingen hoppa in i bilen. Uppe hos johan satte ja på alla element som ja lovat, och sedan åkte vi hem. Jag han inte innanför dörren innan Leo började pipa, han ville ut och bajsa. Så på med kopplet och ut och traska i snön, och nu äntligen får jag sitta ner känns som jag har hållt på hela dagen, jag som skulle börja plugga på mitt historia prov?, och jag skulle ju städa rummet?. Jag är helt slut, får ta en paus fastna i alla bloggar ett tag, och sedan kan jag kanske fortsätta.
Ikväll ska vi fira Johan, min älskade bror fyller 26 år idag. Så det blir taccos och annat gottit här hemma, jag ska allt pussa på honom då jag inte sett honom på över en månad. Så länge klarade han sig i storstan innan han saknade mig för mycket;)

HEMMA

Jag har varit hos Lisa och Wilma, och pussat på den lilla prinsessan hon är så otroligt söt ja vill nästan bara äta upp henne. Nu blir de matlagning här hemma jag är så fruktansvärt hungrig. Min älskade bror flyttar hem från stockholm igen. Gud vad skönt och så jag har saknat honom.
Berättar mer om dagen hittils sedan nu ska ja äta korv, guud vad gott.:)

SPYOR OCH TVÄTT

Leo har precis lyckats kräkas på min fina mjuka pläd från chili, stackarn så nu är den i tvätten och en sjuk hund ligger på Robbin's kudde och halvsover till who am i to say av hope. Det har verkligen blivit hans låt, varför vet ja inte men den har spelats konstant sedan han var liten liten valp. Och precis som med barn känner han ro till denna låt och somnar direkt. Lite gulligt tycker jag,när ja skaffade Leo visste jag att om ett barn hör en låt när den ligger i magen så kan den bli lugn till låten även utanför magen. Så jag skulle testa om detta gick med hundar, och självklart gjorde det de, lite gulligt tycker jag allt.
Första bilden på leo, vilken liten bebis han har varit här är han ca 7 veckor:) 

ÄNTLIGEN

Godmorgon bloggen, äntligen kan man komma in här igen. Blogg.se krånglade verkligen hela kvällen för mig så det blev inte så mycket bloggande. Jag vaknade för en liten stund sedan så ska snart kliva upp ur sängen och äta lite frukost. Sedan får ja väl äran att gå ut med leo i kylan då bara jag är hemma. Fy jag gillar inte att gå ut med han på morgonen det är så fruktansvärt kallt då, men än så länge så ligger han på golvet och snarkar så det är lugnt. Idag ska jag åka iväg en sväng till Lisa och Wilma. Köpte nappar till Wilma när ja var i borås sist, och sedan har ja inte träffat plutten på nästan två månader då vi aldrig har hittat en tid till att träffas. Men idag blir de ändring på det, annars vet jag inte riktigt vad som händer jag har lovat att städa mitt rum och börja kolla på historia provet. Så de är väl de jag får göra idag, sedan hoppas ja på att robbin kommer en sväng efter jobbet också. Ja hade verkligen svårt för att somna igår när ja sovit jämte honom så många nätter nu.
Hade ju hoppats att folket skulle hjälpa mig med vilken tröja jag skulle beställa men inte då, den måste ju beställas senast idag. Så snälla snälla hjälp mig välja vilken?
Som ni ser så är de en sak som  är tillagd under baby ticker'n som ännu inte syns, så robbin ska fixa detta idag. Så om det berättar ja ikväll.
Vad ska ni göra idag?

BEBIS TRÖJAN

Jag har velat beställa "bebis tröjan" sedan ja visste om att någon flyttat in i min mage. Men jag har väntat och väntat. Nu när det väl är dax för att köpa en, ja då vet ja inte vilken jag ska köpa. Det står mellan tre stycken. Snälla hjälp mig, vilken ska ja köpa?

KOMISKT

Jag har kommit på en sak, min blogg borde inte gilla Robbin. Haha innan han kom i fredags hade ja närmare 100 unika, och sedan idag när han åkte hade jag 26 unika. Efter några inlägg är ja uppe i 101 unika igen. Haha är de så att bloggen inte gillar Robbin. Eller att uppdateringen blir glesare när älsklingen är här?, tjaa de är frågan
Snart kommer ja fråga efter eran hjälp idag, så kika in snart. Beslutsångesten har drabbat mig.

RASTLÖS

Gud vad ovanligt det känns att sitta här ensam i sängen med datan i knät, ja kollar åt vänster ibland men nej nej robbin har ju faktiskt åkt hem. Han ska jobba i morgon och även på onsdag, gud vad ja saknar honom redan trots att det bara var några minuter sedan han åkte. Idag har vi faktiskt inte gjort så jätte mycket vi var i Borås en sväng, jag hitta inget som vanligt. Känns lite onördigt att köpa nya kläder nu när magen kommer växa mera. Klart ja kommer köpa nya kläder men ja kan fortfarande ha mina kläder, så det kändes lite onördigt. Men Robbin där emot kom hem med lite kläder. Annars har det inte hänt så mycket idag, jag har fortsatt att kolla the secret life of the american teenanger gud snart kollat igenom hela första serien och ja gillar den, skarpt.
Idag har ja även gått in i en ny vecka, nämligen vecka 13 eller vecka 12 beroende på hur man räknar. Denna veckan tycker ja är lite speciell då risken för missfall minskar markant så man kanske kan andas ut lite. Visst saker kan ske, men enligt all forskning så är detta mycket ovanligt.
Jag fick även en kommentar idag, om att lägga upp bilder på magen, ja har börjat med att lägga upp en bild på magen för varje vecka. Tycker inte de känns aktuellt att lägga ut massa bilder på en mage som inte förändras genom dagarna. Och de kommer komma mer bilder, när Robbin är villig på att knäppa några. Känns väl sådär att ta kort i spegeln jämt, tycker inte det är direkt fint. det skulle blivit av idag, men så blev det inte så denna magbilden kommer senare i veckan men den kommen jag lovar.

Vecka 13 (12+0)


Nu börjar bebisens ansikte se mer mänskligt ut, även om den fortfarande bara är c 5,5 cm lång från hjässa till rumpa och väger mindre än 14 gram. Ögonen har nu förflyttats framåt från sidorna av huvudet och sitter närmare varandra. Öronen sitter nästan där de ska på en ”färdig” bebis. Levern producerar galla och njurarna utsöndrar urin. 

Om man trycker på din livmoder så rör sig bebisen, men du kan inte känna dess rörelser ännu. Fostrets nervceller har multiplicerats snabbt och synapserna håller på att utformas. Fostret har fått nya reflexer: om man rör handflatan så sluter sig fingrarna, om man killar under foten så kröks tårna och om man petar på ögonlocken, så kniper ögonmusklerna ihop ögonen. 

Nu kan barnmorskan känna ovandelen av din livmoder, som kallas för fundus, längst ner i buken. I andra trimestern kommer du förmodligen att vilja ha lösare och mer bekväma kläder, eftersom dina vanliga kläder kommer att börja sitta för tajt om de inte redan gjort det. 

De flesta slipper graviditetsillamåendet från andra trimestern, vilket gör aptiten bättre. Läs mer om bra kost de kommande veckorna.

150210

Hinner inte skriva så mycket nu, jag och robbin ska åka till borås.
Skriver mer när ja kommer hem

Söndag.

Hoppas ni har haft en otroligt mysig alla hjärtans dag idag. Jag och Robbin har haft en otroligt mysig dag idag faktiskt. Har nyss kommit hem från stans kina rasturang. MEN! dock han ja ju knappt ut innna.... ja, jag var tvungn att springa och ställa mig i ett hörn. Robbin som var så gullig och betala maten. Men över lag så var dagen otroligt mysig ändå, trots denna lilla incident.
Nu hade vi tänkt att kolla några avsnitt av the secret life of the american teenanger.
Hur har ni spenderat eran alla hjärtans dag?

Alla hjärtans dag.

Vi vakna för en stund sedan jag och Robbin, och har precis ätit en jäkla bamse frukost. Idag har vi inte planerat så mycket, jag har ju fått för mig att vi ska göra cupcakes haha vi får ju se hur detta går. De kanske inte alls är gott?. Sedan ska vi nog äta på kina kväll då jag är otroligt sugen på friterad banan med glass. Jag har märkt att jag förlorat väldigt många läsare då jag inte har haft samma uppdatering som innan, men ibland måste man prioritera andra saker än bloggen för att man ska må bättre. Nu är allt bra igen, som tur är. Robbin ska snart gå ut med Leo, haha det har blivit hans uppgift. Medans ja ska göra i ordning här hemma och se om jag kan hitta något gott recept på just cupcakes. Jag har en vecka lov nu framför mig, och jag har inte alls planerat något speciellt. Ska nog vila upp så gott det går för den hemska praktiken som väntar mig. Fy jag kommer verkligen gå in i väggen efter dessa fem veckor på vård centralen här i Ulricehamn.
Jag kommer försöka uppdatera lite idag, men som sagt alla hjärtans dag vill man helst inte spendera framför datorn eller inte jag iallafall. Man ska ju spendera denna dag med dem man älskar.
Hoppas ni får en bra alla hjärtans dag

botemedel?

Hej bloggen, som ja skrev innan så skrev ju ja att ja hoppades att ja inte skulle hänga över toan idag, haha trodde jag iallafall. Fy detta börjar bli riktigt hemskt, jag har försökt med svag iskall saft som någon tipsa om, men ack nej det fungerar inte. Bebis vill inte att mamma ska må bra.  Hoppas att detta verkligen går bort snart. Annars idag har jag och Robbin inte gjort så mycket alls. Har mest legat i sängen och kollat tv. Har för en liten stund sen avnjutit en good middag, fläskkotlett och sås. Gud va gott det var, har varit sugen på detta sedan i torsdags. Så nu är jag mätt och belåten. Denna lördags känns så otroligt seg, finns liksom inget och göra. De snöar typ ute och hur kul är det att gå ut när de är kallt och hemskt?.
Nej, får nog stanna inne idag, och enbart sega mig igenom denna dagen. Ikväll är det melodifestivalen. Tror ni de blir en katastrof även denna veckan?.

Lördag

God morgon, har varit vaken ett bra dag och avnjutit en mycket god frukost. som tur är har jag fått behålla maten än så länge så hoppas att dessa kräk attacker bara var tillfälliga. Idag blir det inte speciellt mycket som händer. Blir nog att kika lite film och sånt, bara ta det lugnt och njuta så mycket man kan nu av detta lovet innan apu'n börjar. Kändes väl sådär att se det dära schemat. Ja kommer ju vara utbränd när ja kommer tillbaka till skolan ,fy :(

7 dagar.

Herregud, såg precis att det är en vecka kvar tills jag fyller nitton år. Gud va tiden går snabbt tyckte inte det var längesedan ja fyllde arton ju.  Men tydligen är de närmare ett år sedan. Nu blir de fredags mys här hemma dock utan robbin.. :( Vad ska ni själva göra denna fredag?

Värdelöst.

Ja vill helst bara radera denna dagen, den har varit hemskt vill helst bara ta täcket över huvudet och glömma denna dagen väldigt väldigt fort. Att dessa känslor ska förstöra en hel dag, är dock inte okej. Har inte fått något gjort denna dagen alls, utan mest bara varit. Nu hade jag tänkt gå och ta ett bad och sedan försöka få något gjort av denna dagen. Vet inte om Robbin ska komma hit ikväll alls inget vi har pratat om nu faktiskt. Men vi får se hur det blir. Hoppas på en bättre dag i morgon iallafall.

-

Det har eller är en mycket jobbig dag idag, en dag där jag varken vet ut eller in. Antar att det ingår sådana här dagar i livet också. Man kan väl inte vara glad jämt antar ja. Uppdateringen kommer bli lite gles idag, känns som att andra saker prioriteras före bloggen just nu. Annars har det inte hänt så mycket, jag har kollat teen mom typ hela dagen, och nyss kommit in från en promenad med Leo. Hoppas detta löser sig snart.

Ledsen

Just nu skulle ja vilja packa en väska och åka till thailand där ja trivs som bäst, inte bry mig om detta för en stund. Inte lägga någon vikt vid det, bara lämna detta vid sidan ett tag njuta av värmen och allt som hör till. Istället för att sitta här, idag är det inte bra. Och jag gillar inte följderna.

Fredag

Hej hej, nej jag kom inte till skolan idag heller. Jag blir så arg har spenderat större delen av morgonen på toa. Kommer detta aldrig försvinna, någon som har tips mot allt illamående under graviditeten?. Så jag har precis kontaktat min lärare i sjukvård och frågat hur vi ska göra med provet. Ligger och kollar på Vakna med the voice, då dem pratar om Victoria och Daniel's bröllop dem ska ha en fest i TRE dagar. Som kommer sändas på tv, jag förstår inte detta med kungafamiljen. Kommer dem aldrig få vara ifred, stackars människor.
Idag skulle jag åka och äta hos robbins familj ikväll, får väl se hur det blir känns väl sådär om ja mår såhär. Men nu är de lov en vecka innan jag går ut på praktik vilket känns otroligt skönt.
Har äntligen hittat serien teen mom som jag typ letat efter i år och dagar. Och den 16:e börjar säsong två av 16th and pregnant. Jaha detta blev ett inlägg om blandade känslor, jag är så otroligt sugen på "fjärilskyckling" som Denice skrev om i sin blogg de verkar ju så otroligt gott.
Nej nu ska jag sluta babbla, och försöka få i mig något att äta.
Vad ska ni göra idag?

Lite sol

Mamma har kommit hem från jobbet så vi ska snart gå ut och gå en promenad med leo i det fina vädret.  Får passa på medans solen visar sig för en gång skull. Nu är jag riktigt trött på allt som har med snö att göra, det kan lika gärna försvinna tänk vad de skulle underlätta för alla eller iallafall för mig som inte gillar snö för fem öre. Tänk vad mysigt med lite vår istället. Nu blir de promenad, sedan ska ja städa lite här hemma.
Kram

Cupcakes

Jag har fått för mig att jag ska baka cupcakes på alla hjärtans dag, varför vet jag inte. Jag har aldrig ätit det och jag vet inte om det är gott. Men tydligen ska de ju vara så otroligt gott?.
Någon som har prövat eller har ett bra recept kan ju skriva de i kommentars fältet nedan.
Och alex om du läser detta, så vet jag att du har bakat så ge mig recept nu =)

Nu börjas det.

Det är februari månad, och nu börjas alla födelsedagar vi har i familjen närmare fyra av fem fyller år denna månaden haha. Mamma fyller år idag, närmare bestämt 46 år så grattis mamma. Min bror fyller år 16:e jag fyller den 19:e och min syster den 23:e. Så de är ett fullt upp nu kan man säga. Och min moster har bf den 15:e så då blir de ännu ett litet februari barn. Iallafall nog om alla födelsedagar hit och dit, idag skulle ja ju gå till skolan jag som pluggade ihjäl mig igår men vad händer?. Jag vaknar upp med en huvudvärk som vägrar och släppa, åh bra jag som kunde allt så fruktansvärt bra igår. Nåväl, ska skicka ett mejl till min lärare och be om att få göra det imorgon. Vill helst ha de gjort innan lovet. Så idag blir de en otroligt lugn dag ska få den här hemska huvudvärken att släppa först och främst.
På tal om något helt annat så är det riktigt kul att så många faktiskt läser min blogg, ni får jätte gärna skriva vad ni vill läsa mer om här i bloggen.
Är ni också sådana som blir hugriga direkt efter frukost nu under graviditeten? ja sitter redan och räknar ut vad ja ska laga till middag vilket är ganska hemskt då jag precis åt. Och tanken av att mamma ska göra tacco paj ikväll gör ju inte saken bättre, då blir man bara ännu hugrigare. Gud detta matsug är inte lätt ibland.
Förresten, hur ska ni spendera eran alla hjärtans dag?
Jag och robbin har inte pratat om det så mkt än, vi får se vad som sker.

Pluggar hela dagen.

Gud jag har hållt på att plugga sedan 09:30 i morse och jag kan det mesta, är helt slut. Känns som de ända jag tänker på är alla olika buksjukdomar etc. Närmare fem kapitel är provet på, hemsjukvård samt sjukvård. Gud ja jublar av lycka. Ska plugga lite till och sedan åka och hämta Robbin som för övrigt ska sova här. Så det blir en dålig uppdatering idag tyvärr. Men så är det ibland. Tackar alla nya läsare som har hittat hit otroligt roligt

Magbild v.12 (11+2)

Ja såhär ser alltså magen ut just nu, för er som ville se den. Själv tycker ja verkligen den har växt om man jämför med äldre bilder på magen. Men ja här är alltså plutten i magen i vecka 12

besöksrekord.

Hej bloggen, ja sitter i sängen kollar vakna med the voice, och avnjuter en kopp thé. Dagen spenderar jag hemma och pluggar till ett prov i morgon, så jag ska strax öppna böckerna och plugga hela dagen. Fy ser inte alls fram emot det, MEN sista provet nu innan de blir lov vilket är otroligt skönt. Igår var de besöks rekord här på bloggen vilket jag tycker är väldigt roligt, så jag hoppas att alla ni läsare som hitta hit igår stannar kvar. Igår lovade jag en magbild, och den kommer snart. Har tänkt att lägga upp en magbild, en gång i veckan. Kan vara kul och se hur magen växer, eller? Magbilden kommer upp och efter det blir de plugg.
Ja kommer inte uppdatera så mycket under dagen, men när ja får tid har ja tänkt att skriva ett inlägg om vilka bloggar ja följer, och lite sådant.
Kram

jävla blogg.!

Blogg.se krånglar och bilder kommer inte upp, vilket jag tycker är väldigt tråkigt. Men detta fixar jag i morgon jag har hunnit med en god kvällsmat som bestod av kyckling, en kall sås och refflade potatis? tja sådan där som ser ut som chips som man gör i ugn någon som vet? samt grönsaker otroligt gott och sedan hamnade jag i badet. Något som jag aldrig har tyckt om innan, men nu är det otroligt uppskattade. Nu är ja otroligt trött, de finns inget bra på tv ikväll och i morgon består dagen av plugg. Har prov på torsdag, och sedan avnjuter jag en veckas lov innan jag går ut på fem veckors praktik vilket jag inte ens ser fram emot. Fya!
godnatt

En annan nivå?.

Jag har kommit på en sak när det gäller mig själv och mina vänner, jag älskar mina vänner de gör jag verkligen men de känns som vi ligger på olika nivåer i våra liv just nu. Vi gillar att prata om olika saker nu för tiden. Jag kan sitta och berätta saker som hör till graviditeten men dem liksom intresserar sig inte för det lika mycket som jag, och istället berättar dem om den senaste festen eller någon kille eller något rykte dem hört. Sådant som inte intresserar mig längre, att veta vilka som spydde i ett hörn på en fest eller vem som sa si eller så. Jag tycker inte det intresserar mig längre. Jag har iof inte festat på länge då jag hade min period när ja var yngre jag tycker hellre om en mysig kväll med robbin och god mat och visst jag får väl vara "tråkig " då men jag känner inte att jag prioriterar att hänga med till någon bar eller liknande när ja är gravid. Ska jag sitta och dricka alkohol fria drinkar bara för att det ska se bra ut då?. Folk frågar mig om ja ska med ut, och sedan säger dem " just de du är ju gravid" jag tar inte illa vid mig men de känns som om jag inte kan umgås bara för att ja är gravid. Måste man festa varje helg? kan man istället inte göra något roligt man kan faktiskt ha roligt UTAN att festa, eller är det bara jag som tycker så?..  Har inte ni som varit gravida eller är gravida också varit i denna sits, det kan ju liksom inte bara vara jag som är med om detta.
Som sagt ska ja försöka fixa en magbild lite senare ikväll, nu ska ja allt öppna min Ben N jerrys, guuud va efterlängtad den är.:) 

090210

Första dagen i skolan för denna veckan, jag märker verkligen hur trött jag är på dagarna nu för tiden. Efter två är det väldigt svårt att hålla upp ögonen men det gick bra. Idag började vi med svenska prov som vi valde att ha muntligt. Jag hade knappt övat men fick vg ändå så jag är mycket nöjd. Efter svenskan, var det lunch och gud vad ja uppskattar maten i skolan nu när jag är hungrig hela tiden. Någon otroligt god fisk gratäng med chili och hemma
lagat potatismos till, inte helt fel om jag får säga min mening. Sedan redovisa jag och emilie arbetet om scientoligin gick sisådär men det är gjort och nu slipper jag inte tänka mer på det. Sedan blev de en historia "lektion" jag har aldrig fattat detta med att ha en lektion om man inte har något att göra liksom, att säga läs dessa sidor och så går vi igenom de efter lovet, jaja sagt och gjort så läste jag de vi skulle göra och sedan var de psykologi b lektion. Idag pratade vi om mobbning, vilket var sjukt intressant och den lektionen blåste iväg. Såå ja där var min skoldag för er som undrar vad jag gör på dagarna, jag går till skolan väldigt trött och så går ja runt där och försöker prestera så mycket som möjligt på lektionerna.
Jag har alltid tänkt på en sak idag, om vi elever är typ sura, och det går ut över lärarna så blir det alltid så fruktansvärt sura och har en hel föreläsning om att om man är sur, ja då ska det minsann inte gå ut över någon annan. Nej men lärare! ja dem kan vara sura och de får gå ut över oss elever är inte detta lite barnsligt?
Nu får ja allt sätta mig och plugga på provet jag har på torsdag. Jag är så trött på allt detta pluggandet, vi har verkligen haft något att göra varje dag från vi börja denna terminen. Så att det är lov nästa vecka, det är inget jag hänger läpp över och sedan blir de fem veckors praktik sisådär men de ska nog gå bra.
Ska försöka klämma in någon magbild, i ett inlägg senare ikväll men nu måste ja ta tag i mina studier.
Kram

Vecka 12 (11+0)


Kroppen: Risken för missfall minskar nu. Av de missfall som inträffar så sker drygt 90 procent före utgången av vecka 12. Om du skulle få en mindre blödning betyder det inte att ett missfall är på väg. Om det inte är blodfärgat eller rinner så kan det bero på andra orsaker som till exempel lågt liggande moderkaka. Om moderkakan är placerad långt ned mot livmoderhalsen kan det uppstå en liten blödning från kanten av moderkakan.
Placeringen av moderkakan kan ses med hjälp av ultraljud, på de flesta brukar den dras uppåt i takt med att livmodern växer och då slutar dessa mindre blödningar. Under de tre till fyra sista månaderna ska du däremot söka läkare även vid

Fostret: Fostret är cirka sex centimeter stort och väger cirka 15 gram. Fostret börjar röra sig spontant, vrider på huvudet, hickar och rör på fingrarna som dessutom har fått fingeravtryck. Nu börjar fostret också reagera på mammans lägesändringar.

Gränslös kärlek. ♥

Dagen började med att jag ställde om väckarklockan och kastade mig upp klockan halv åtta, gick på toaletten i sin vanliga ordning och sedan hamna jag i sängen kändes som om magen skulle vända sig ut och in, bad Robbin om att hämta något att dricka illamåendet brukar försvinna då. Jag hamna hukande över toan, utan resultat. Jag mådde bättre och skulle försöka äta frukost, trodde jag iallafall istället fick slänga mig över toaletten igen.
Efter mycket om och men var det dax att åka till Borås, jag hade knappt sovit något alls under natten för jag var så fruktansvärt nervös över den sjukdomen som faktiskt finns i släkten. Ja tog på mig min nya mjukisdress, hittade inga andra bekväma kläder och for iväg. Klockan tjugo över åtta var vi ute på motorvägen, och jag trodde aldrig vi skulle komma fram så jäklar vad ja gasade iväg och vi var framme i god tid.
När det väl var våran tid träffade vi en läkare som jag aldrig uppfattade namnet på, vi pratade om mig och om den faktan hon visste om sjukdomen samt den faktan jag hade fått fram igår. Jag och Robbin var väldigt nöjda med denna läkare, otroligt jordnära och förstod precis hur vi kände i denna situation. Vi kom fram till att något fostervattens prov var ingen idé att ta, då det inte visade något när min moster väntade lilla E heller.  Så när jag är i vecka 18+ alltså vecka 19 ska jag och robbin tillbaka till speciallist mödravården i Borås, då ska vi göra en s.k screening på bebisen från topp till då, ett ultraljud där dem kollar om de finns någon defekt på bebisen som kan jämföras med sjukdomen. Så efter vi hade pratat så frågade hon även om " vi ville kika lite idag" och jag tror ja sken av lycka och sa att vi ville gärna kolla på bebisen. Så vi gick in i ett rum med en tv på väggen. Ja placerade mig i sängen och robbin på stolen jämte. Båda två var väldigt förväntasfulla, men jag fick ju för mig när ja låg där att jag inte alls var gravid. Att jag bara inbillade mig att jag var gravid, och nej jag hade ju ingen bebis i magen. Men tillslut däär var plutten, mitt och robbins barn. Bara VÅRAT barn som vi själv har skapat, bebisen mådde bra och hade en fin hjärt frekvens. Bebisen låg och "hejade" med handen och sprattlade med sina ben. Alexandra tror att de blir en fotbollspelare, tjaa man vet aldrig. Jag frågade även om hon kunde berätta könet vid nästa ultraljuds tillfälle,  och självklart kunde hon det om hon var säker på vilket kön de var. De var ett par glada blivande föräldrar som gick ut från rummet, och hade precis sett sin bebis för första gången. Jag fick ännu en gång ett lyckorus, samma rus som jag fick när jag  såg plusset på stickan första gången. Och min älskade Robbin gick ut ur rummet med tårar i ögonen, vi var så glada. Bebisen fanns verkligen och den mådde bra, jag hade inte inbillat mig.
Vi fick en ny tid, för ultraljuds screeningen, den 6:e april ska vi tillbaka och förhoppningsvis får vi se vad de är för kön på bebisen, det spelar ingen roll vad de är för kön vi blir glada oavsett bara bebisen är frisk.
Åh i augusti ska vi få träffa dig då?
mamma och pappa älskar dig så.♥

Speciallist mödravården.

Så nu har jag äntligen fått lite tid till att uppdatera här lite, har haft fullt upp idag känns det som. Jag och robbin var i borås en sväng jag skulle köpa lite saker till mig själv men kom hem med en jätte söt mjukis dress som gick i grått till bebisen och så stod de  "baby team 2010" på ryggen tyckte att det var ett måste, oavsett vad de blir för kön. Köpte även två tunna mössor med trycken " i (L) dad " samt "i (L) mum". Riktigt söta, men jag kom även hem med en ny mjukisdress från cubus.
Som rubriken lyder är det dax att fara till borås i morgon, till speciallist mödravården. Har en kusin som har en ovanlig sjukdom vid namn young simpsons syndrom, och eftersom denna sjukdomen finns i släkten så vill ja och robbin ta vara på de undersökningar vi kan göra för att se att vårat barn mår bra. Denna sjukdom är väldigt ovanlig och de finns bara  18 barn i hela världen med denna sjukdomen, och lilla E är just nummer arton, alltså finns de inga människor i hela världen som är född med denna sjukdomen efter henne. Så jag har suttit i ett långt samtal med min moster i lund och antecknat allt hon sagt som en tok, kände mig som värdens skribent som bara hummade med och skrev lydigt ner det hon sa. Jag fick ihop betydligt mer fakta än vad jag trodde, och nervositeten för i morgon har lagt sig en aning. Jag är inte så jätte nervös inför i morgon,både min moster, min bm och en läkare på spec mvc i borås har sagt att jag inte ska vara så orolig utan njuta av graviditeten då denna sjukdomen är så fruktansvärt ovanlig. Och inga andra har kommit till världen med denna sjukdomen utan lilla E. Så jag känner mig rätt så trygg med detta stöd jag har fått från olika håll.
I morgon går jag även in i vecka 12 gud vad tiden går fort. Jag läste i någon gravidtidning att bebisen redan nu kan uppfatta ljud då öronen är "fullt" utvecklade, tycker dock att detta låter lite skummt. Kanske är det bara ljud "inne" i min kropp någon som vet om detta stämmer.
Caroline, om du läser detta skaffa blogg nu..!! =)

Borås

Efter en skön sovmorgon, och en stor bamsefrukost så är det snart dax för att köra till borås. Bara för att hitta på något liksom, blir lätt att man bara ligger i sängen annars. Så nu ska vi åka, kommer uppdatera lite mer ikväll och förklara vad morgondagen innebär, spec mvc gud vad nervös jag är. Men har världens bästa robbin vid min sida, så det ska nog gå bra..

Godmorgon

Fy jag har nog aldrig sovit såhär länge klockan är ju fasen snart 11. Vaknar upp med värdens huvudvärk och en hund som ville ut och göra sina behov. Robbin var så gullig och kom hit igår kväll han är alltid lätt att övertala:) så just nu i skrivandes stund är Robbin ute med Leo, och jag håller på att göra en riktigt stor frukost. Vet inte hur uppdateringen kommer se ut i helgen, men ska försöka ha den som vanligt. Nu ska ja äta frukost och pussa på min älskling.

Jag vet vad som måste göras

ändå sitter jag kvar här... Lyssnar på Melissa horn och tänker att jag borde städa men jag sitter ändå kvar här. Jag är för trött idag, gud vad trött jag är, Robbin ska vara hemma idag och umgås med lite vänner buuuhu och jag som saknar honom så jag snart spricker. Mamma jobbar kväll, och pappa? tjaaa han har inte kommit hem än så jag är alltså ensam i ett stort hus sånt gillar jag inte, eller jaa igentligen är jag inte så ensam. Har ju Leo här med men han ligger och snarkar på golvet. Jag vet inte hur jag ska spendera min fredag kväll, tänkte ta mig en mysig läs kväll men när jag är så trött så mina ögon går i kors så är det inte direkt någon idé att försöka ge sig på att läsa. GUD vad de ser ut här, herregud jag som städa för inte så längesedan vart jag än kollar så ser jag hur det ser ut här. Nej jag får allt städa, men inte idag. Gud jag somnar ju nästan sittandes så hur ska jag kunna städa?. Har nog inte direkt den förmågan att städa och sova samtidigt. Nej imorgon får jag städa, jag får göra allt sånt där tråkigt i morgon innan robbin kommer hit. Nu ska jag kolla om de är något sevärt på tv'n och försöka att hålla mig vaken. Känns la sådär att gå och lägga sig klockan sju en fredag kväll.

Fredagsmys

Efter en meningslös dag i skolan som innehöll en föreläsning om läkemedel och delegering, sånt som vi redan kunde så åkte jag och hämtade emilie för en fika på stan..:) Väldigt mysigt och nu sitter vi här, snart ska ja på femton års kalas och trycka i mig mer gottigheter, gud jag kommer ju rulla fram om en snar framtid vilket INTE är okej. Vi får se vad denna kvällen har att erbjuda. Emilie säger att jag ska skriva något mer om henne, så tjaa vad ska man skriva? HAHAHAH hon säger att hon är desperat efter en kille så om de finns någon singel i ulricehamns trakterna så slå på stort.? =) Nu är emilie nöjd, när ni vet att hon är min vän. 

Caroline? Tycker allr att du ser till och skaffar dig en blogg nu, hörru du är ju längre gången än mig så nu skaffar du en blogg..:) 

Förvånad?

Vissa människor förstår inte syftet med ordet vänskap, eller vad de innebär. När ens så kallade vän går runt och snackar så sjukt mycket skit, om saker som man inte ens kan föreställa sig. Vet man verkligen vad vänskap är då? Är de okej att snacka skit, och verkligen tro att det aldrig kommer fram. Är man inte väldigt falsk som person då? helt ärligt så blir ja trött på människor som dessa. Jag har fått höra allt man kan tänka sig, men jag har lärt mig att folk ska få en andra chans och verkligen bevisa att den har förbättrats. Men även här gjorde jag fel, jag gav en så kallad "vän" en ny chans att verkligen bevisa att hon hade förändrats, att hon ångrade sig och skämdes för ALLT hon hade sagt, och då menar jag att denna lista kan göras lång vad hon har sagt. De tog inte lång tid, de tog inte ens EN vecka innan hon snackar igen. Då är det om känsliga saker, om min graviditet som jag är glad över. Mitt och Robbins barn var absolut inte planerat, men mycket välkommet ändå. Men att en såkallad "vän" går runt till folk som knappt känner mig och säger att min graviditet är planerat, eller att jag ska "skylla mig själv" att ja är gravid när personen igentligen inte vet NÅGOT alls. Det är inte okej, i detta fall gjorde just denna saken mig väldigt ledsen. Det finns inga mer chanser att bevisa att just du har lärt dig något om vad vänskap är, för du kommer aldrig lära dig vad riktig vänskap innebär.

Torsdag

Ja då har man kommit hem för en stund sen hunnit både gå ut med Leo och ätit mat. Snart blir det tv och mys med världens bästa mamma. Jag och emilie åkte ju till borås, emilie sjöng hela vägen otroligt vackert må ja säga? eller?.! Sedan skulle ju vi på jakt efter en uthyrningsklänning, men det hitta vi inte. Sååå vi hamna på donken där tre timmar gled iväg som inget alls ida kom även och spendera en tid med oss. Så en mysig dag där man inte fick något gjort. Åkte även förbi förlossningen för att se vart spec. mvc låg ska ju dit för ett samtal på måndag. Har lite ovanliga men ärftliga sjukdomar släkten som jag vill prata om så vi ska komma fram till hur dem kan hjälpa mig och Robbin på bästa sätt.  I morgon är de fredag, herregud! veckorna går så fort eller har jag fel?. I morgon iallfall blir de kalas vilket innebär god mat förhoppningsvis. Ska till min kusin Marcus som fyller 15, så han lär väl bo på en moppe nu i några år då haha. Men nu blir det tv, antingen slänger jag in ett inlägg ikväll eller så hörs vi i morgon.
Och du "Caroline" som skrev till mig, att vi hade bf nästan sammtidigt vore jättekul om du skrev igen och lämna ut din bloggadress om du har någon. Som sagt, de är ju alltid kul att följas åt.:)

Borås

Hinner inte uppdatera så mkt, men det blir en sväng till borås och leta balklänning till emilie. Hörs ikväll.

GODNATT

Nej gott folk, nu är det dax för mig, eller ja rättare sagt oss att gå och sova. Bebisen kanske redan sover det vet ju inte jag. Men jag ska iallafall sova, i morgon blir de en lååång skoldag, och sedan till Borås och hitta en balklänning till Emilie. Så måste vara pigg i morgon som sagt.
Godnatt

Josefin, är det verkligen sant?

Josefin, är de sant att du ska ha barn, josefin är du gravid? Josefin är det verkligen sant att du ska ha barn i sommar? Vem är pappan,?

Asså dessa frågor gör mig galen, jag skulle väl inte gå ut med att jag var gravid om jag inte skulle vara gravid. Det är inget man direkt hittar på eller?. Så JAAA.!! det är verkligen sant att jag är gravid, och den kommer i slutet på augusti så nu vet nu det också. Och pappan ? jaa vem kan han vara?. Robbin Carlsson kanske de är ju inte så att jag OCH Robbin går ut med att vi ska bli föräldrar om vi inte skulle bli det eller?.. GUUUD.
Ibland tänker inte folk eller?, folk i denna stan imponerar verkligen mig hur logiskt dem tänker ibland.
För övrigt, så har jag hunnit klart med inlämningen, som känns lite sisådär att lämna in i morgon. Men så får det bli, var en väldigt konstig uppgift, vi skulle skriva allmänt om vilken sjukdom som hade smärta. Då tänker man väl att alla sjukdomar har väl smärta?. Jo haha ibland tänker inte våra lärare så mycket innan de lämnar ut uppgifter. Men jag skrev som sagt om Neuroblastom och uppgften är klar och kan lämnas in i morgon. Så nu kan jag ta de lugnt den tid som finns kvar på kvällen innan det är dax att sova. Jag är alltid så trött nu för tiden.

Sårad.

Ibland gör vissa saker ondare än vad man tror och när man sedan ställer folk mot väggen blir det konsekvenser. Just nu tycker jag du är JÄVLIGT omogen.

PLUGG

De blev en enkel ny design, kommer ha denna tillfälligt och så knåpar Robbin ihop en ny när vi har lite fina bilder och sånt. Maten är i magen, och jag ska börja skriva på arbetet som ska vara inne i morgon. Har hittat en jädra massa fakta så det är bara att skriva, en inlämning om smärta. Kanske inte det roligaste men har valt ett ämne som intresserar mig nämligen Neuroblastom tredje vanligaste formen inom barncancer. Även mitt projektarbete handlar om neuroblastom. Har skapat en fond i Victor Sundbergs namn, lilla victor fick inte ens bli två år.
Vill du hjälpa forskningen?
klicka dig vidare här  http://www.barncancerfonden.se/4886

Halleluljah!

Efter att jag har sovit några timmar mår ja mycket bättre, vilken tur magsjukan har inte drabbat mig. Antagligen kräktes jag bara för att, första gången på hela graviditeten snälla bebis låt mamma slippa. Ligger i sängen och kollar på förlossningskliniken och ska strax försöka få i mig lite mat. Sedan blir de plugg, sista för veckan faktiskt, OTROLIGT skönt må ja säga. Annars händer nog inte så mycket mer hos mig, i morgon ska ja till borås och kika på balklänning med Emilie, blev ingen bal för mig. Visst att ja kan gå balen om jag vill, men vill inte vackla runt där i nästan vecka trettio när HELA stan, och då menar ja hela stan kommer vara på stan och kolla. Nej nej, jag går istället gå runt och ta kort på mina kära kompisar, kommer nog bli ett känsligt moment när ja ser alla gå balen, jag som lipar till allt nu för tiden.  Ni får jätte gärna skriva om vad ni vill läsa mer om i bloggen.

Inte okej.

Tror jag har fått magsjuka, inte okej för fem öre. Uppdaterar mer under dagen. Nu ska ja tycka riktigt synd om mig själv.

Trött.!

Kom hem för en liten stund sedan från en låång skoldag, gillar inte tisdagar, de är så otroligt långa. Fick tillbaka en svenska redovisning, vilket jag blev glad över att se ett bra resultat trodde inte de skulle gå så bra. Men jag skrapade ihop ett VG och jag är nöjd. Annars då?. Hm kollade en film på psykologin idag big boys don't cry, och jag grät som en liten bebis. Fy va hemskt, och att den var verklighets baserad gjorde inte saken bättre, se den!
Annars har jag inte hunnit göra så mycket sen jag kom hem, hunnit gå  ut med leo så han fick chansen att göra sina behov. Nu ska jag spendera min tid till att göra en inlämning om smärta, och lite annat småplugg. Så jag har det gjort. Vad har ni gjort idag mina söta läsare? Btw så kommer designen upp idag.:)

Vecka 11. (10+0)

Nu är fostret ungefär 3 centimeter långt från hjässa till rumpa och väger mindre än 4 gram, men det har fullt upp med att sparka och svälja. Nya detaljer formas varje dag, som fingernaglar och dunigt hår.

fetal development at 10 weeksDe inre organen – lever, njurar, tarmar, hjärna och lungor – är nu formade och har börjat fungera, men huvudet är fortfarande lika stort som halva kroppslängden. Pannan är kupad och sitter högt på huvudet, men den kommer att inta sin normala position senare, så att profilen ser mer ut som en "riktig" människas. 

Om du kunde titta in till bebisen denna vecka, skulle du se ryggraden avteckna sig tydligt. Ryggnerver sträcker sig ut från ryggmärgen. 

Din livmoder är nu lika stor som en grapefrukt. Med hjälp av ett Doppler-stetoskop, kan du höra fostrets hjärtslag – en blivande mamma beskrev det som ljudet av pyttesmå galopperande hästar. 

Någonstans mellan vecka sex och vecka tolv görs ditt första barnmorskebesök, då blodprov tas och vanligtvis kring vecka tio, om du är omföderska. Läs mer om vad testerna visar

• Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling har gjorts som en allmän guide till hur din bebis växer.

Vem är jag?

Har fått frågor av Alice som vill veta vem jag är, och lite sådant. Vilket jag förstår, så jag tänkte besvara dem nu.

Jag heter Josefin är arton år, fyller nitton år den 19:e februari. Jag bor i en liten stad som heter Ulricehamn som ligger mellan Borås och Jönköping och är tillsammans med världens bästa Robbin som är ett år äldre än mig. Jag går sista året på gymnasiet med inriktning och tar studenten den 28:e maj, vilket jag verkligen ser fram emot.
Jag plussade den 28/12-09 vilket var den bästa dagen i mitt liv, det var denna dagen mitt liv verkligen fick en mening. När jag berättade det för Robbin blev han väldigt chockad och var inte riktigt redo för att bli pappa, men efter vi hade pratat igenom detta fram och tillbaka några dagar så var vi enade om vårat beslut, vi skulle bli föräldrar.
Jag har fått höra mycket negativt om mitt och Robbins beslut om att bli föräldrar i en sådan här tidig ålder, att vi inte kommer klara det ekonomiskt, osv osv. Visst det är alltid svårare att bli föräldrar i tidig ålder då man inte har den stadiga ekonomin som man har när man är äldre, men vem har sagt att jag och Robbin  INTE kan bli världens bästa föräldrar för det?. Vi kommer göra allt för att detta kommer fungera, och det kommer gå bra jätte bra.
Idag går jag in V.11 och har bf den trettionde augusti, men detta kan ju ändras när vi gör vårat ul, jag kan gå över tiden eller få tidigare.
Jo alice, en babyticker kommer komma, i morgon kommer robbin fixa här på bloggen så då kommer allt i sin ordning.

MAMMA GILLAR INTE KORV?

Efter en otroligt mysig helg, och en ännu mysigare dag med min älskade Robbin så sitter ja nu i sängen med en gosig hund snarkades jämte mig. Idag går jag in i vecka 11 (10+0) gud vad tiden går fort, nästa måndag är det vecka tolv och den mest risk fyllda tiden är över. Har ni varit med om att man har börjat äta saker som man inte tycker om under graviditeten?, inte?. Nää men det har jag förstår ni. Jag har inte ätit korv, på lite mer än två år. Och vad ville jag ha för något idag? Jo ungstekt falukorv och potatismos, och vill ni veta hur gott de var?. Jag vet inte vad som händer, men snälla älskling din mamma gillar inte korv. Men tydligen ska jag väl börja äta korv nu tydligen? Jag vet inte, gott var de iallafall och mamma var överlycklig att hon kan börja köpa hem korv igen. Nu ska jag göra lite nudlar, guud lär väl gå upp hur mycket som helst tycker jag äter hela tiden.
Copyright © The Ironlake 2009 Design by RobbinC