För er med lösenord.:)

Lösenordsskyddat

Trött.

Jag ska sova är så fruktansvärt trött, ville bara tacka mina kära läsare att ni har kommit tillbaka.:)

8 veckor kvar ungefär.

Skoldagen har varit otroligt onördig idag, men den gick bra. Och jag fick gjort det jag skulle alltså mötet med rektorn och pratade med min lärare i psykologi b, som för övrigt ska ha barn samma månad som mig.:)
så kom hela klassen  hem med lite extra skoluppgifter som ska vara klara efter lovet. Vi har så mycket i skolan nu, att jag inte ens fattar hur vi ska orka detta?. Men det är nog inte bara våran klass som har mycket att göra antar jag. Det är ju bara åtta veckor tills studenten faktiskt äger rum, så det är klart att det är mycket att göra nu i slutet. Det är bara att plugga stenhårt och sedan veta att det börjar närma sig slutet av skolan. Det känns konstigt det där tycker jag, alltså att inte gå i skolan mer. Det har man ju gjort större delar av sitt liv, och nu är det liksom bara stopp.
Jag funderar på att gå och bada, eller börja läsa en bra bok.. Eller varför inte plugga lite, hm ja de finns mycket att välja på..

Påsk present.

När min mamma kom hem från stan idag, hade hon en paket till mig. En påsk present, hon kommer in med en mega påse från leklust. Mamma hade åkt och köpt en åkpåse till vagnen som jag kan använda senare när bebis är lite större. Jag har alltid velat ha en sådan, men jag tycker det är lite för mycket pengar att bara slänga bara sådär, när jag bara har studiebidraget att leva på. Så jag blev överlycklig över denna underbara påsk present, mycket bättre än lite godis faktiskt.
Jag har fortfarande inte hittat min laddare till kameran, så det får bli en bild från google istället. Jag vet inte riktigt om det är samma märke på denna åkpåsen. Men dem ser nästan likadana ut.:)

Veckans blogg.

Jag är med och tävlar om att bli veckans blogg hos Denice. Så gå in på hennes blogg och rösta fram mig till veckans blogg. :)

inga frågor, inga svar.:)

Det har knappt kommit in några frågor alls så någon frågestund ser det inte ut att bli. Jag kom hem från skolan nyss, dagen var totalt meningslös men bättre än frånvaro.:) Nu ska jag till lager med mamma på en lunch och kanske kommer hem med lite fina bebis kläder också. Uppdaterar mer när jag kommer hem.:)

Frågestund!

Kör på en frågestund fram tills imorgon då jag svarar på frågorna när jag kommit hem från skolan. Jag har fått mycket mejl där folk har ställt frågor, så det kanske är tid för en frågestund inte vet jag.

Underbart.!

När jag var på min praktik så förlorade jag väldigt mycket läsare och hade tillslut 30 läsare om dagen ungefär. Men nu är jag uppe i över hundra igen vilket känns väldigt bra. Jag har under en tid funderat på att sluta blogga, men det är nu jag verkligen ändrar mig. Det finns faktiskt folk som läser min blogg.

Mysig dag.

Gud vad denna dagen har gått segt, är det bara jag som har tyckt det?. Eller är det bara för att jag ser fram emot ultraljudet så mycket. Jo antagligen, jag och mamma var iallafall nere på stan innan idag. Ni tror inte jag glömmer mitt present kort hemma då?. Jo men självklart gör jag det, alltså blev det inget inhandlat men jag ska ju till borås på tisdag och då har även studiebidraget kommit så då har jag lite mer pengar att röra mig med. Gud jag sitter här och gäspar ett flertal gånger per minut, tror det är dax för mig att sova när som faktiskt.  Dock behöver jag gå och duscha för såhär kan jag inte visa mig i skolan i morgon.  I morgon är en otroligt kort skoldag vilket är otroligt skönt. Slutar redan halv ett, sedan ska jag förbi rektorn en sväng haha. Alltid trevligt att ha ett samtal med henne, och nej jag har inte gjort något allvarligt. Nu ska jag upp och duscha och sedan gå och lägga mig, man blir bara så pigg helt plötsligt när man går och duschar..
För övrigt har detta inlägget tagit mig närmare en timma och skriva då jag har fått kastat leos mega nalle hela tiden, och lika fort kommer han glatt med den i munnen. Leo är söt han.

I made it.

Uppgiften om London är klar, eller jo ska bara skriva ihop det och klistra in lite bilder, men den är klar. Gud vad skönt det känns, ska även skriva klart apu uppgiften lite senare idag, har bara den sista delen kvar nu. Ska skriva om några säkerhetsåtgärder till Syrgas hade jag tänkt mig sedan är även den uppgiften klar.! Har haft en riktig plugg dag fram tills nu, och det känns skönt att saker börjar bli bättre. Jag mår bättre idag, än vad jag gjort på en veckas tid. Och det är otroligt skönt, att äntligen lämna saker bakom sig och fokusera framåt.
Ska snart göra mig i ordning för att gå ner till stan, lite saker ska fixas och sedan blir det fika med mamma på torgstallet. Hade tänkt passa på att gå in på lindex och se om jag hittar något där, behöver lite nödvändiga saker. Och jag har presentkort på tvåhundra som jag fick av mormor när jag fyllde år. Så varför inte utnyttja dem nu?. Eller så väntar jag, usch vilket problem jag har med att unna mig själv saker och ting nu. Vill ju köpa så mycket till bebis, medans jag behöver så mycket saker i klädväg. När studiebidraget kommer ska jag betala telefonräkningen, och sedan ska jag unna mig ett par nya skor! Det har jag bestämt nu, jag har kollat på dem varje gång jag har varit i borås så nu ska dem allt bli mina.

Jag har tänkt på det här med pengar idag, i morgon kommer studie bidraget. Vilket är på 1050, jag ska betala en räkning och har cirka sjuhundra kronor kvar att leva på denna månaden, och jag har så mycket jag vill köpa. Men pengarna räcker liksom inte till. Det gäller ju att prioritera denna gång. Jag har hittat jätte fina kläder jag vill köpa till bebis, har pekat ut vad som ska klickas hem till flicka, eller om de blir en pojke så finns även där en liten liten lista. 
Jag vill själv köpa ett par nya skor, men dem kan jag likaväl vänta med tills nästa månad, då jag har skor. Jag vill även köpa Leila Lindholms kokbok då jag har hennes andra bok A piece of cake.. Detta blev svårt, eller hur?. Nåväl jag får se hur jag prioriterar detta, det tåls att fundera på under veckans gång. Jag ska ha en plan tills nästa måndag, så jag kan ju tänka på det ett tag.
Det är påskafton på lördag, hur har ni tänkt att spendera eran påsk?. Jag ska iallafall äta påskfrukost hos min syster och Melia, då även melias pappa är där. Jag har lovat att jag ska stå för fikat, så jag funderar på att göra cupcakes. Något som både är enkelt gott, och kan man kan dekorera på lite olika sätt. Vilket jag tycker är kul.
Så jag kikar i Leila's bok a piece of cake för att se om jag hittar någon fin dekoration dock hittar jag ingen " åh  wow" utan jag kommer nog göra en liten egen variant. Hade tänkt mig en chokaldmuffins med citron frosting. Och sedan dekorera med påskägg, låter inte det otroligt gott och fint?. Eftersom Melia inte tål nötter och det är någon sorts av nötter i det mesta godiset, så hade jag tänkt att jag ska hitta någon sockerdjurs ätbar grej. Sådan där socker dekoration, typ, förstår ni?. Sedan vet jag inte riktigt hur min påskafton ser ut, Johan och hans flickvän kommer hit och äter mat. Det är de jag vet nu iallafall. Men man får vänta och se, :)
Är dem inte sjukt snygga?

Typiskt!

Jag sitter och pluggar, ska skriva om en budget samt lyxresa till London jag var typ klar, jag skulle bara skriva samman allt. Tror ni jag hittar hela arbetet om budget resan då?. NEJ! den är borta, jag hade gjort den på praktiken men antagligen skickade jag aldrig mejlet. Smart där Josefin, så nu får jag sitta och göra OM allt, precis allt. Och jag som hade lagt ner så mycket tid på detta arbete, gud vad sur jag blir på mig själv. Om någon av er har tips på bra sidor om budget resor till London, så får ni gärna skriva det.:) Nae nu ser jag mitt påskägg, som jag fick för tidigt av pappa. Jag tror han tyckte lite synd om mig och trösta mig med ett mega påskägg. Det är typ slut snart, men man pluggar alltid bättre om man har något att tugga på. Eller? det har jag iallafall.:)

Tisdag, och en vecka kvar:)

Jar har hunnit skicka lite mejl, svara på mejl och byta lite saker här och där. Pratade även med mamma en lång stund innan, gud vad skulle jag göra utan min familj just nu?. Dem är verkligen guld värda. Jag ska snart göra mig lite frukost och sedan städa upp lite här. Idag kommer jag ha en riktig plugg dag, efter denna veckan är slut ska allt vara klart så jag slipper att dra på allt, vilket jag tycker komma bli skönt. Vill inte ha allt för mycket att göra på påsklovet direkt, då ska det vara lov och man ska vara läxfri, men ack nej. Då ska man plugga inför nationella då man ska kunna det till veckan där på. Aldrig blir man fri från läxor och prov på loven, jag har aldrig fattat det där riktigt men men.
För att byta ämne, så är det precis en vecka kvar till ultraljud nu. Herregud vad jag längtar nu och varför ska tiden gå så seeeegt när man verkligen ser fram emot något?. Annars har ju veckorna verkligen gått så fort innan, men det är väl så det ska vara antar jag. Just nu har jag en riktig vilding i magen, som sparkar och har sig. Det har verkligen börjat kännas av mer nu denna veckan, vilket är så otroligt mysigt.:) Nu ska jag göra frukost, och sedan ska jag plugga hela dagen lång, någon som är avundsjuk? Nej precis vad jag tänkte.

Lösenordsskyddat.

Lösenordsskyddat inlägg.

Magbild v.19 (18+0)


Så tråkigt att jag inte hittar min kamera. Men en bild är en bild

En blogg, som inte är för allas öron.

Som många vet har jag även en blogg som kräver lösenord, då jag inte väljer att skriva allt offentligt. Jag har valt att byta lösenord nu, då jag tror att lösenordet har spridit sig och jag har haft mer läsare än vad jag brukar ha innan. Så ni som vet med er att ni har mitt lösenord, kontakta mig på min mejl eller på något annat sätt. Så ska vi se om vi inte kan lösa det med det nya lösenordet. Dock så ger jag bara ut lösenordet till personer jag känner förtroende för.
Så kontakta mig på [email protected] om du fortfarande är intresserad av att läsa min lösenords skyddade blogg.

Första dagen i skolan.

Gud vad konstigt det kändes att vara tillbaka i skolan idag, efter sex veckor på annat håll. Jag hade ju inte en stor mage när jag gick på lov men på sex veckor har den verkligen vuxit till sig, eller ja rättare sagt sju veckor eftersom jag började skolan idag på min sjunde vecka. Men dagen har gått bra, två lektioner hade jag och trött var jag riktigt trött. Folk som hälsa på mig fastnade med ögonen på magen istället, och sa "hej josefin" och fastnade med blicken på magen. Men det var kul att vara tillbaka i skolan, och träffa alla människor man inte sett på så länge.
Sofia hängde med mig hem en stund, pratade allt ifrån gamla minnen till bebis namn en riktigt mysig stund. Och hon blev kär i alla dessa små kläder som nu mera finns i min garderob. Hon tog upp plagg efter plagg och sa "men gud vad söt" jag satt och smålog, det är inte bara jag som längtar efter dig lilla vän, det är så många mer.
Ikväll händer det inte så mycket hemma hos mig, hade tänkt att verkligen inte göra något alls. Jag är klar med det mesta jag ska vara klar med, så jag kan faktiskt bara koppla av på kvällarna vilket är otroligt skönt. Ska skriva lite mejl, och sånt. Det är väl det jag ska ägna kvällen åt, sedan bjuder ju måndagar på väldigt mycket bra program också. Halv åtta hos mig, och spårlöst är ju några av programmen som går ikväll. Har ni några tv program som ni följer?

Vecka 19 (18+0)

Kroppen: Nu börjar du komma halvvägs genom graviditeten. Det kan vara bra att reflektera över sin livssituation och det som ska komma. Tanken förändras från ”nu är jag gravid” till att ”nu väntar jag barn”.

Blodvärdet sjunker och barnet behöver mycket järn. Nästan alla gravida kvinnor behöver ta järntillskott. Blodtrycket kontrolleras regelbundet på barnmorskemottagningen. Det är vanligt att det sjunker lite, eller stannar på samma nivå som tidigare. Om blodtrycket går upp kan det vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.

Livmodern växer allt mer och magen börjar få en rund form i profil. Vissa kvinnor kan känna av foglossning omkring den här tidpunkten. Det kan yttra sig som en diffus värk runt bäcken och neråt låren. Under senare delen av graviditeten kan man få problem med ryggen, man kan till viss del motverka det genom allsidig kroppsträning som dessutom gör att man får bättre kondition.

Fostret: Små, ljusa hårstrån så kallade lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.

Träningstips

Ta gärna promenader, simma eller gympa i den utsträckning och takt som känns behaglig. Cykling är också bra, det stabiliserar bäckenet. Du kan även träna upp samarbetet mellan nerver och muskler i bäckenet genom knipövningar. Dra ihop musklerna i bäckenbotten, mjukt men kraftfullt och håll sedan kvar så länge du kan och släpp sedan efter. Upprepa några gånger. Genom att man lär sig behärska bäckenbotten så underlättas förlossningsarbetet och gör att du snabbt kommer i form efteråt.

Skola.

Ska snart till skolan, första gången med en mage haha. Det syntes ju inte så mycket innan praktiken, men nu har det gått sju veckor och bebis växer ju.:) Så nu ska vi alldeles strax till skolan, Idag går jag även in i vecka 19, och kommer skriv mer om det när jag kommer hem, då kommer även magbild och lite annat smått och gott. Finni om du läser detta, TACK.! du är så otroligt stark själv gumman.<3

Lösenordsskyddat.

Återigen ett lösenordsskyddat inlägg

En mysig söndag.

Jag tycker det har varit en riktig mysig söndag idag, den har inte gått för fort fram och inte varit allt för seg heller. Sen är ju nästan alltid söndagar trista, men jag har fått någorlunda mycket gjort idag. Mat gjorde jag till hela familjen, vilket var mycket uppskattat. Sedan unnade jag mig ett bad, och nu har jag bäddat rent och plockat i ordning på rummet. Så jag kan kolla på tv i kväll med gott samvete. I morgon är en ny vecka, och det betyder fyra skoldagar sedan en veckas lov. Vilket känns behövligt nu efter denna långa praktiken. På lovet har jag inte planerat så mycket, det blir ju ultraljud och sedan åker jag även till halmstad ett tag. Eller tjaa unnaryd lite utanför, jag och mamma åker till faster+ kusiner.
Jag hade tänkt att göra mig en kopp te nu och läsa den nya föräldrar tidningen mamma kom hem med till mig.:)

Lösenordsskyddat.

Inte för allas öron
Jag kommer aldrig mer tveka på om jag hade rätt, för jag har fått det svart på vitt. Och jag hade rätt, precis hela tiden.

Lösenordsskyddat.

Inte för allas öron

Söndag morgon.

Jaha första dagen på sommartiden idag då, ni har väl inte glömt att ställa fram klockan en timma?.
Sista dagen på denna veckan, vilket innebär att skolan börjar i morgon. Jag har inte varit där på sex veckor då det har varit lov samt praktik i fem veckor. Så det kommer kännas konstigt att åka till skolan i morgon, men det kommer även bli kul. Att få träffa alla igen, som man inte träffat på så länge.
Idag ska jag göra klart allt jag inte gjorde igår, dvs plugga klart städa rummet och byta sängkläder. 
Måste tacka för alla fina kommentarer och mejl jag har fått från läsare, det värmer verkligen.:)

Pinsamt.

Att folk kan uppge olika identiteter och försöka trycka ner mig och hoppas att mitt barn ska dö.  Att en person aldrig kan stå för vem han eller hon är. Det är ju bara pinsamt, men vem du än är. Så kan du inte trycka ner mig för du lyckas inte tro mig. Så lägg ner nu, du visar ju bara att du själv har problem, för normala människor skriver inte som du gör. Men jag tar inte åt mig, så fortsätt gör det om du finner någon mening med det. Jag bryr mig inte, eller mår inte dåligt av det bara så du vet.
Iallafall, så blir det snart mat här hemma och mys med familjen. Körslaget är ju så jävla tråkigt så hoppas att det finns något annat man kan kolla på idag. Annars har jag ju några härliga boxar jag kan börja kolla på med, prison break oc eller satc? hmm bra fråga det där. Jaja, nu blir det mat här hemma och mys framför tv'n. Ha en bra lördag kära läsare:)

HAHAHA!!

Hannah Andersson, ung mamma i Gävle, frida johansson. Konstigt att det är samma adress, var du inte ung mamma nyss och hette  Hannah andersson, och varför i helvete skulle jag göra abort? då hade jag väl aldrig suttit här gravid nu eller?.. Ska ja ta mitt liv för att du säger det?. Du verkar ju ha ett bra liv som sitter och läser min blogg, har du inget bättre för dig?. Det är ju bara synd om dig själv att du måste hitta på olika identiteter, för att du inte kan stå för vem du är. Fortsätt lite till, snälla gör det. Så kanske det känns bättre sedan då du har klagat på hur dålig jag är. Men jag tar inte åt mig av dina mesiga kommentarer. Jag finner ingen mening med detta. Om du ska snacka om mig, så ta då reda på lite fakta om mig istället för att snacka om sånt som inte stämmer.

Fika och kvällsmys

Apu uppgiften är nästan klar, och jag är grymt nöjd med den. Har suttit med den i nästan två timmar. Jag var ju helt inställt på att det var söndag idag, och därför skulle ja plugga röven av mig. Men de är ju bara lördag, nåväl. En uppgift är klar och det känns bra, då kan jag göra en av dem i morgon så har jag ända gjort två uppgifter denna helgen. Snart blir de lite fika här hemma och sedan har jag tänkt att krypa ner i ett bad. Jag har fått så fruktansvärt hemska fötter nu under graviditeten, oavsett hur mycket jag smörjer in mina fötter så får jag svåra sprickor i hela hälarna. Nu har dem blivit så djupa så det verkligen blöder så fort jag sätter ner foten i stort sett. Usch jag tycker så synd om mig själv, haha för det är en liten smärta att gå runt med dessa fötter. Ikväll ska de bli riktigt lördagsmys här hemma så det blir pizza. Slår på stort idag. 

Plugg

Jag hade tänkt att utnyttja dagen lite, nu har jag slappat under dagen så nu är det dax att göra lite nytta. Ska skriva samman praktik uppgiften och göra klart iallafall en uppgift i turismen. Då är jag nöjd, sedan blir det nog att åka ner till stan och hyra film med mamma.

Jag vet att jag har rätt.

Lösenordsskyddat inlägg.

Ni lyckas inte.

Ni som skickar kommentarer till mig och berättar hur äcklig jag är, och fet och säger att ni hoppas att mitt barn dör och att ni förstod att Robbin lämnade mig. Nu var det ju jag som lämnade robbin och inte tvärt om, och om du nu är en "ung mamma" som du påstår och anger fel stad då jag kollat upp din Ip adress, om du nu själv är en mamma hur kan du då säga att du hoppas att mitt barn dör. Hur kan du ens säga så? Tyder inte detta på att oavsett vem du är så är du otroligt omogen?. Men varsegod fortsätt skicka kommentarer, ni kan inte trycka ner mig tyvärr.

Barnloppis

Jag har verkligen inte kunnat sova idag, om jag inte har vaknat av obekväma drömmar så har jag varit kissenördig eller så har bebis väckt mig med dessa underbara sparkar. Jag och mamma har varit på en barnloppis typ, fast allt var ju dock inte gammalt och vi kom hem med mycket fina saker. Lisa ringde mig och frågade om jag var där, då hon var påväg ner med lilla Wilma. Så där gick jag runt med Wilma i famnen och kunde inte sluta pussa på henne. Den lilla prinsessan är så fruktansvärt söt.
Idag händer nog inte så mycket, hade tänkt att plugga lite byta sängkläder och städa rummet. Designen på bloggen har löst sig, vilket jag tycker är otroligt skönt. Så om ungefär två veckor ser ni en ny design här vilket är skönt då jag inte alls gillar denna längre. Grattis säger vi till Emelie som har fått en liten flicka idag, guuud vad avundsjuk jag blir. Min längtan blir ju inte alls större, nee nee

Inte min dag idag.

Nej det är verkligen inte min dag idag, kommer ni ihåg när ja skrev innan. Då jag precis var färdig för att åka och skulle dricka ett glas vatten och fick en stor vattendroppe i ögat?. När jag och alex drar ner till vc för att hämta mina saker tror ni inte jag lyckas typ slå in mitt finger i skåpen i omklädningsrummen?. Jo men visst lyckats jag med det och har nu ont i fingret som fasen. Dock tror jag inte det är någon fraktur då jag har nästan full rörlighet i fingret. Det kan snarare vara någon stukning eller något, men jag tycker synd om mig själv kan knappt använda ringret hahah. Jag har verkligen tur idag, eller inte.. Tänkte sova om en stund, men först kika runt lite. Jag hamnar alltid inne på sidan babyshop av någon konstig anledning haha..:)

Mysfredag

Ingen bra dag, jag fattar inte varför det är så svårt för mig att acceptera att det har blivit såhär. Jag har tyckt synd om alla andra gravida som har varit i samma situation som jag själv är i nu. Att jag själv sitter just i denna sits, är svårt att förstå. Men de kommer bli bättre om ett tag kanske jag har glömt det delvis. Och mitt hjärta kanske har läkt lite. Nu ska ja mysa med världens bästa familj, bara min bror som fattas han är hos flickvännen i stockholm och sitter just nu och kollar djurgården - brynäs.
Hittat massa fina saker jag ska klicka hem till bebis sedan, men väntar efter ultraljudet. Då det är lättare att köpa.
Nu ska vi gå och mysa, bebis och jag.

Design

Någon som är sugen på att fixa min design,?

Du gör allt bara värre.

Lösenordsskyddat inlägg.

Alltid lika seg.

Jag har segat som fasen idag, men nu är jag äntligen klar för att åka. Väntar bara på att alex ska bli klar för hon ska åka med mig till Borås.:) Dock ska vi till olika håll av staden men alltid trevligt med lite sällskap i bilen, de blir inte så tyst då. Tur att det är min dag idag, satt precis och drack vatten tror ni inte jag får en stor vattendroppe precis i ögat. Jomen visst och svart blev ja runt hela ögat. Åh herregud. Tänkte bjuda på lite bilder idag, typ som dagens outfit något nytt i bloggen är väl alltid roligt? 

Leggins från H&M.
två vita linnen från Gina.
Det står "can you see me" på linnet. Tyckte det var lite roligt att ha som gravid.

Kulan idag

Jag tror det är någon där inne faktiskt. :)

I never give up the fight.

En ledig fredag.

Gud vad skönt det var att sova en timma extra idag, jag har ju gått upp så tidigt nu dessa dagar under praktiken. Fem veckor har gått och jag är klar med praktiken, jag är faktiskt nöjd med min tid på vårdcentralen. Det var lite segt i början, men lagom till vecka fyra-fem så kunde jag allt lagom till slutet. Men så är det ju med allt, man lär sig allt i slutet av tiden.
Idag har jag inte så mycket planer faktiskt, jag ska fixa lite här nu och sedan åker jag till Borås och hälsar på världens bästa Emilie en liten stund. Sedan ikväll kommer min syster + systerdotter hit på lite fredagsmys. Otroligt mysigt tycker jag, Annars så händer inte så mycket idag faktiskt, ska plugga lite när jag kommer hem. Och helgen i sig kommer bestå av plugg faktiskt, men det är skönt när det väl är klart sedan.
Ligger i sängen och kollar vakna, och snart är det dax för frukost. Har äntligen börjat få tillbaka min matlust på morgonen, så vi får se om det finns något ätbart hemma hos mig idag. Men det finns det alltid;) 
Det närmar sig ultraljud nu, jag kan inte förstå att jag snart har gått halva tiden.

Design

Jag har velat byta design på bloggen länge nu, men just nu känns inte detta som "min blogg" längre, den är så opersonlig. Finns det någon där ute som vill hjälpa mig med en ny design, något som är lite mer personligt för min del?.
Jag har ingen lust att blogga idag, har inget direkt att skriva om. I morgon är jag ledig, och idag var alltså sista dagen på min praktik. Hur skönt var inte det, men jag ska ändå dit imorgon säga hejdå på riktigt och hämta mina saker. Jag ska även passa på att plugga i morgon och utnyttja min tid. Så jag senare kan skicka in mina uppgifter och slippa dem, i morgon kommer även min älskade syster hit plus min älskade systerdotter på lite mat gud vad roligt. Har inte träffat dem på länge nu, eller tja typ i måndags.. Jag kanske även ska till borås i morgon, jag får se.
Men är du intresserad av att göra en design åt mig, kontakta då mig på  [email protected] eller skriv en kommentar i kommentars fältet nedan.:)

Min älskade mage idag.

Snart är det mat, sedan lovar jag att skriva ett rejält inlägg. Men jag är så trött idag, men jag bjuder på två bilder på min kära mage idag.:) 




Trångt.

Ja de är precis vad det är i min säng, jag halvsitter i en obehaglig ställning och leo har lyckats somna i mellan mina ben, med sin nalle. Han har gosat in sig rejält och jag har inte ens hjärta att flytta honom. 
Idag har jag och mamma planer, vi ska åka ner till stan sedan. De är tjejkväll ikväll så vi tänkte åka och ha lite mor och dotter tid, nu ringer gannie, åååh min älskling som ska flytta till malmö. Måste prata med henne, men uppdaterar mer under dagen.
Har tagit bilder på magen idag, så dem kommer upp sedan. Jag vill ju inte att vissa ska läsa min blogg, men jag kan inte spärra ip adresser och det är otroligt jobbigt då personer trycker ner mig och sedan passar det att följa mitt liv iallafall. Hm tråkigt tråkigt, nu ska jag prata lite med gannie fisen sedan ska jag pussa på min mamma heeeeeela dagen. Jag måste ju säga att jag har världens bästa mamma.

Här är jag.

Många har frågat varför jag inte lägger upp bilder på mig själv, jo bilderna jag har är gamla så jag ser ingen mening att lägga upp dem. Men här har ni ett par, så kika på bara. Ibland saknar jag denna lilla kulan i tungan.

Min älskade lilla flicka.

Jag känner mig utvilad för första gången på hela veckan i stort sätt. Jag har drömt massa konstiga saker idag, men jag drömde om min förlossning den var så verklig. Mamma var med mig och var mitt stöd den dagen, och ut ur min kropp kom en liten flicka. Hon var så fruktansvärt söt, det sötaste jag sett i hela mitt liv, min älskade lilla flicka.
Jag kan inte beskriva hur söt hon var, och jag var så stolt när jag och mamma gick med henne på stan i vagnen då alla ville hälsa och kolla på henne. Jag kunde ligga i timmar och kolla på mitt lilla mirakel men klockan ringde och jag kollade runt i sängen, nej ingen flickebebis låg i min säng.
Jag är nog helt till mig, jag måste få veta vad som gömmer sig i min mage, jag börjar snart min nedräkning.
Ska snart till praktiken, fast jag helst vill säga att jag ska till doktorn eller nått.
Jag är så nära på att ringa och säga att jag inte ska komma, men oavsett hur jobbigt det är. Så måste jag bita ihop för jag kan inte ge upp nu, det går inte. För de kommer bli jobbigare och då kan jag inte rymma från allt.
Usch jag vill inte gå på praktiken.!! :(

TACK.!

Jag måste också säga tack, till folk som har kommenterat skrivit mejl och hört av sig på annat sätt och förklarat för mig att jag kommer klara detta. Mitt i allt de jobbiga, så värmer era ord så fruktansvärt mycket. Ville säga tack i ett inlägg. Ni vet vilka ni är som har hört av er på erat sätt. Tack.

Natti.

Efter en jobbig och påfrestande dag, ska jag försöka lägga ifrån mig datorn och sova. Jag har knappt sovit tre timmar på två dagars tid och jag förstår inte ens hur jag kan vara vaken eller fungera normalt på dagarna. I morgon blir de 4 timmar på labb och sedan spenderar jag resten av dagen på avdelningen. Jag ska kolla om jag kan sluta lite tidigare på fredag känner att jag inte orkar med allt så länge. Men de kanske blir bättre på fredag, vi får se.
förstår inte varför min älskling ska hålla på att vara aktiv på kvällen, jag har försökt säga att man ska sova nu. Men då får jag mer sparkar, en envis liten plutt.
Jag har tänkt på detta med namn, det finns så fruktansvärt mycket fina namn. Och jag har nästan mer och mer valt bort melwin då det blir så vanligt nu för tiden. Alla döper sina söner till melwin nu för tiden. Så ett annat namn har tagit toppen hos mig, flicknamn är också väldigt svårt.. Om tretton dagar ska jag allt kika vad som finns i magen, vad tror ni flicka eller pojke?.

Sanningen.

Jag har inte bloggat som vanligt på ett tag, och många har frågat om något har hänt. Och ja det kan man säga.
Jag och robbin är inte tillsammans längre, men enligt honom själv vill han ha en kontakt med barnet vad han säger nu. Detta är ju jag jätte glad för, då jag inte kan hindra honom från att träffa hans barn. Sedan hur tiden ser ut med vårat barn kan vi ju inte planera nu. Utan vi får ju se hur det blir då bebisen har kommit.
Varför det är slut mellan oss, kommer jag aldrig att berätta. Då jag tycker att det är fel.
Men det funkar inte, och så är fallet. Så jag kommer bli en ensamstående mamma, 
ja så kommer det att bli. Vad ja kommer fokusera på nu är att göra klart praktiken och göra bra ifrån mig där det är lite svårt när jag inte sover så mycket om dagarna. Men läkarna tycker jag är duktig, och de tar med mig istället för ordinarie personal på operationer vilket jag tycker är jätte kul.! 
Nu är det två dagar kvar på praktiken, och nu vill jag inte ens lämna dem. Jag trivs så fruktansvärt bra på avdelningen, men jag måste tillbaka till skolan och kämpa nu in i det sista. Oavsett om jag står ensam så måste jag kämpa, jag vet att jag är stark. Jag kommer klara detta.

Vad är de för fel?.

Jag kunde inte sova igår, inte för fem öre. Men jag somnade till slut men har vaknat ett x antal gånger under även denna natt. Inte för att gå på toa, utan vaknar mest av oro eller det är något som stör mig i min sömn. Har inte sovit en hel natt sömn på två dagar nu och de börjar kännas, oavsett hur länge jag sover är jag fortfarande trött när jag vaknar. Men inget att hänga läpp för, idag är de praktik guuuuud vad rolgt. Eller kankse inte? fyfan men nu börjar de dra sig mot sitt slut så jag ska inte klaga. Idag ska ja vara på röntgen fram till tolv, och sedan på avdelningen som jag brukar. Jobbar fram till fem, men om jag har tur så slipper jag de och får gå hem tidigare. Annars idag hänger inte mycket, jag ska försöka plugga nu då jag inte har kunnat de dem senaste dagarna då jag har haft annat att tänka på.  I skrivandes stund ligger jag och kollar på vakna och försöker få i mig lite frukost.
Ne dax att göra nytta av denna dagen med, vilket inte alltid är så kul. MEN! tre dagar kvar nu så de ska nog gå.

Lite sömn.?

Klockan är redan tio herregud, jag ska iallafall sova nu eller försöka iallafall. Förlåt att det inte blir några direkta inlägg här, men så är det nu..

Inte för allas öron

Har haft problem med min lösenords skyddade blogg men nu äntligen är den igång.
En blogg, som inte är för allas öron

Inte för alla.

Jag har just nu skaffat en lösenordskyddad blogg också, allt man skriver är inte till för allas öron. 
Vill du fortfarande ha tillgång till "hela" min blogg, skicka då ett mejl och berätta varför.
Skriv till [email protected].

Vilken dag.!

Jag ville inte till praktiken idag, inte på långa vägar men jag kämpa mig dit och gick hela dagen, riktigt stolt över mig själv. Till en början var det en otroligt seg dag, men efter tio tiden har jag knappt hunnit sitta, har varit med på en tolknings undersökning på arabiska, as kul! Sedan har jag tagit blodtryck, och gått med en läkare idag. Riktigt roligt när jag satt där och fick gissa diagnos, hade jag inte rätt? Jo de hade jag..!!:) Så där satt doktor H och jag och diskuterade diagnoser och kom fram till samma svar, vilket var roligt. Har även varit med på världens hemskaste nageltrångs op idag, halva nageln hade trängt in sig i stortån, det var fullt av var och de luktade verkligen mumma. Där får jag stå och tvätta denna hemska tå, jag trodde jag skulle svimma när som, jag har blivit så fruktansvärt känslig för lukter nu det senaste, och blod det ska vi inte ens tala om. Iallafall halva nageln tas bort, och där står doktor h och skrapar då  det finns "dubbla" naglar, och skrapar det gör han ända ner till benet. Jag satt och småkikade på detta, jag trodde jag skulle ramla ihop men jag klarade tills dem började sy ihop. Då han syr ihop skinn med nagel, då kunde jag dock inte kolla längre och gick ut.
Men dagen har varit bra, för övrigt.. Nu ska jag äta och sedan plugga., otroligt kul!
Eftersom jag inte har kunnat sova inatt, ska jag sova tidigt idag.

Jag vill inte!

Jag vill inte, jag vill inte jag vill inte åka till praktiken. Katastrof.! Vilken underbar sits man sitter i nu, älskar verkligen denna sits. Vill bara gräva ner mig!

Vilken natt.

Gud vilken hemsk natt, jag har verkligen inte kunnat sova. Jag mådde inte bra alls och jag hade en bebis som sparkade hela tiden och ville göra mamma på bättre humör. Och en hund som ligger och gråter i sängen, han är en hund som verkligen känner av hur man mår. Otroligt söt är han, när jag väl somnade sedan ja då vaknar jag av sms samt flera gånger under natten. Tolv, tre, fyra, fem,sex, och sju. Vilken underbar natt jag ville bara gå och lägga mig igen när jag vakna, men nej. Jag har praktik fram tills halv fem idag, kan det bli bättre mitt upp i allt detta?.. Nej faktiskt inte. Maten smakar inte bra och jag vill verkligen bara lägga mig ner och gråta.
Kollar iallafall på VAKNA nu, och försöker äta maten. Ska snart göra mig i ordning för denna hemska dag. Nej men seriöst detta är inte roligt längre, oavsett om ja blir ensam eller inte. Så älskar jag dig lilla hjärtat.<3

magbild v.18 (17+0)

Just nu är du allt jag har, lilla älskade du.<3

?.

Ingen bra dag idag, därför väljer jag bort bloggen en stund.
Jag skriver mer ikväll, hoppas ni accepterar detta. 

vecka 18 (17+0)

Kroppen:Vid den här tiden gör man den första ultraljudsundersökningen. Ofta är det först nu som du på riktigt kan ta till dig att ett barn faktiskt är på väg. Ultraljud görs för att bättre veta när barnet kommer att födas.Barnmorskan visar hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag. Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet. Man tittar även på läget på moderkakan.
Du vet nu, så exakt som man kan komma, när du är beräknad att föda. Det blir ändå bara en riktpunkt, du kan föda inom tre veckor före och två veckor efter detta datum utan att det räknas som onormalt. I regel är detta en period när du mår bra och trivs med din graviditet.

Foster: Huvudet är cirka fyra centimeter i diameter, medan fötterna är cirka två centimeter långa. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.

Någon rubrik?

R har åkt hem, och jag har pluggat lite extra snart börjar jag bli klar med en uppgift i turism och resor vilket är skönt. I morgon gör jag klart restrerande har jag bestämt, så jag sedan kan skicka in dem så jag kan släppa det.. 
Även min apu uppgift är snart klar, vilket är otroligt skönt. I morgon går jag in i vecka arton, herregud vad de går fort. Ska fixa sängen och sedan ska jag nog sova, så jag är pigg tills i morgon.. Jag är så trött, har verkligen hållt igång hela dagen. 

Svar på era frågor.

Hur mycket pengar har ni lagt på bebisen nu engentligen? :) Kläder, böcker osv!
Sen undrar jag ju självklart fortfarande om ni har tänkt något på vem som ska vara faddrar, :)
- Jag vet inte hur mycket pengar vi har spenderat på bebisen faktiskt, jag tror inte det är så mycket. Det är inget jag har tänkt på iallafall. Så något direkt svar kan jag inte ge på den frågan.
Vi har inte funderat alls på vem som ska bära vårat barn till dopet, det är en bra bit kvar då jag fortfarande är gravid, så det är inget vi har pratat om nu iallafall.
Älskar dig med alex.:)


Hur känner du för förlossningen, är du "rädd"?
- Jag har inte tänkt så mycket på förlossningen jag tycker det är en bra bit kvar. Men det går snabbt och sedan är jag där och det är dax för plutten att komma. Jag vill ha en så naturlig förlossning som möjligt, vad jag känner nu iallafall, detta kan ju ändra sig. Men vad ja känner nu, så vill jag ha en naturlig förlossning.


Saknar du mig? Hehe, nää det var inte det enda jag hade å fråga. Tänkte bara kolla med dig hur allt känns, inför mammalivet å förlossningen? Du kommer bli en bra mamma. PUSS
- Klart jag saknar dig Gannie, det var en dum fråga. Allt känns väldigt bra än så länge, då mitt illamående inte längre finns kvar, jag är också piggare och mer mig själv. Som jag skrev på en fråga tidigare, så känner jag inget inför förlossningen ännu då det är en lång tid kvar, men den tiden kommer väl också då jag blir nervös inför förlossningen.


1. Bor du och din pojkvän ihop? om inte, ska ni flytta ihop innan bebisen kommer?.
2. Kommer ni ta reda på könet?
3. Hur har dina föräldrar reagerat på att du ska ha barn?
4. Har du mycket hormonsväningar
5. Vilka bloggar följer du via bloglovin?
- 1 Nej jag och Robbin bor inte tillsammans ännu, men ska flytta ihop i sommar innan bebis kommer.
2 Vi ska på en screening av bebisen om sexton dagar, då jag går hos spec mvc. Sist vi var där sa hon att hon skulle säga könet om hon såg, vad det var för något. Så om hon ser det, får vi reda på könet annars väntar vi.
3 Mina föräldrar har tagit detta väldigt bra, och ser fram emot att bli morföräldrar. :)
4 Jag tycker jag har extremt mycket hormonsvängningar, medans Robbin tycker det var värre innan. 
5. Denice, mamma till Wilgot Elin, mamma till Hanna
Madde, mamma till Julia Jennipher,gravid
Evelina, gravid och din med emma:)

Hur långt är du gången, och vet ni könet? :)
- Jag är i vecka sjutton (16+6) alltså går jag in i vecka arton i morgon. Vi vet ännu inte könet, men ska se om min läkare kan se detta vid nästa ul om sexton dagar. Jag går hos spec mvc och gör mina ultraljud då jag har en ovanlig sjukdom på min sida, så vi ska göra en screening på bebis. Då man kollar allt från topp till tå, och kön berättas om hon ser vad det är. Annars väntar vi tills bf.



Känner du fler unga gravida/mammor? Går du i skolan fortfarande eller har du hoppat av?
Vill ni kolla om det blir en prins eller prinsessa?
- Jag känner en som är gravid, som har bf en månad efter mig. Och jag känner även unga mammor. Min kompis fick en liten dotter i slutet av december, Jag går fortfarande i skolan men är just nu på praktik en vecka till. Studenten tar jag i slutet av maj.:) Som jag har skrivit tidigare gör vi våra ul på spec mvc, och om hon kan säga kön, tar vi reda på det. Annars väntar vi till förlossningen.

Kan slänga in en fråga om namn, hur tänker ni? Gillar ni vanliga/ovanliga nya/gamla.?
- Vi har några favoriter som jag dock inte kan skriva här, då det finns blivande mammor som tar efter för tok för mycket från min blogg. Lite tråkigt, men så är det. Men vi gillar nya ovanliga namn, vi har sagt att vi vill ha ett unikt namn på vårat barn. Ett namn som inte alla barn heter, namnet ska heller inte vara för långt så det blir smeknamn. Typ som Jonathan blir tex Jonte.

Hoppas ni är nöjda med era svar, nu ska jag gå och göra stekta bananer med glass. :)

Frågestund.!

Eftersom jag kommer ha mycket att göra idag, tänker jag ha en frågestund. Fråga vad ni känner för, så svarar jag senare under dagen.
Tackar för alla frågor.:)

Godmorgon

Här vaknade vi för en stund sedan, eller iallafall jag och plutten, som sparkar omkring. Robbin sover fortfarande och likaså gör Leo. Riktigt tråkigt, det blir ju lite ensamt då. Söndag idag då, denna helgen har absolut inte gått fort, utan i lagom takt enligt mig otroligt skönt och i morgon gör jag min sista vecka på praktiken och sedan återvänder jag till skolan. Jag har kommit på att folk måste få en chock när dem ser mig. Jag har ju haft praktik + lov så jag har ju inte varit i skolan sedan jag var i vecka 12. Och sedan dess har ju magen växt en hel del. När jag kommer tillbaka till skolan är jag i vecka nitton, och veckan därpå ja då är det tack för screeningen på bebis. Då vi även får veta kön förhoppningvis.
Idag har jag rätt mycket att göra, jag ska plugga samt göra i ordning mina garderober. Jag har så mycket kläder så jag vet inte hur jag ska få plats med nya, plus att jag inte ens kan använda allt nu när magen bara växer och växer. Sedan ska ja även göra mat tills mamma kommer hem, det blir ungstekt falukorv med potatismos. Och sedan ska ja dra ut Robbin på en promenad också, det är mina planer för dagen så får vi se vad som hinns med.
Imorgon jag jag in i vecka 18 (17+0), hur räknar ni det här med veckorna, eller hur räknade ni när ni var gravida?.

JA.!

hockeyn är äntligen slut efter förlängning, så nu kan jag och robbin äntligen gå och bada. Ska se om detta går med min mage bara sist var de ju lite trångt. Men det är värt ett försök. Sedan funderar jag på att steka bananer, och äta glass till det. Låter inte heelt fel tycker jag..:)

Matlagning

Tanken idag var att vi skulle göra indisk mat lite senare på kvällen, men eftersom mamma jobbar till tre så lagar jag och robbin middag istället. Hasselbakspotatis (?) heter de så, kött sås och sallad. Medans R är så duktig och skalar potatis så passar jag på att kika in här och uppdatera lite. Idag skulle vi igentligen till borås, men jag har typ inga pengar och jag är otroligt trött idag. Så vi åkte ut till pappas maskinhall så han fick fixa bilen, fläcktremmen var lös. På vägen dit stanna vi till vid granngården och inhandlade en aktivitets leksak till leo samt lite godis. Ikväll blir de lika lugnt som igår, får hoppas att jag inte somnar vid tio tiden som igår bara.
Just nu sitter jag här med godis påsen, och mina älskade sura bananer, bara jag som gillar dem? Och kollar på när robbin städar i köket, så duktig han är.:)
ska återgå till matlagningen nu, men skriver mer ikväll.:)

Jag kör inte härifrån förens jag har fått en sur banan. !

Jag slutade tidigare på praktiken idag och åkte hem till robbin och sedan åkte vi till ica som vanligt. Lite roligt när vi handlar nu för tiden, det blir alltid samma saker i våran korg. Godis, chips och dipp med tillbehör. Och i godispåsen är det alltid nästan samma godis. När vi sätter oss i bilen frågar jag robbin om han kan ge mig en sur banan. Ni vet såna dära sura rosa skumbananer? men hepp de kunde han inte. Jag körde surt från parkeringen men stannade på närmsta parkering. Vad gör du? Jag kör inte här ifrån förens du ger mig en sur banan robbin. Mycket riktigt så fick ja min sura banan och jag körde vidare hemåt.
Snart blir de taccos här hemma, är jätte hungrig har inte ätit sedan klockan tolv. Vet inte ens hur jag har klarat mig, synd att ingen kan ta kort nu jag ligger i sängen med datorn i knät jämte mig ligger en trött leo snuttandes på hans gigantiska nalle, och nedanför honom ligger robbin och spelar något jävla spel på min telefon. Det måste vara en vacker syn detta. Ikväll vet jag inte vad som händer alls, blir väl att ta det lugnt här hemma, blir så fruktansvärt trött nu för tiden, så att vara hemma och kolla på någon bra film eller liknande är väldigt skönt dessa dagar. I morgon är tanken att jag ska göra indisk mat här hemma, hur ska detta gå?..

Sista dagen.

Snaart så ska jag åka till praktiken, börjar klockan åtta och slutar fem. Ingen direkt rolig dag när de är sista dagen för denna veckan, men om jag har tur låter b mig sluta tidigare. :) Jag har verkligen inte sovit bra inatt, har drömt massa konstiga drömmar och varit uppe och kissat gång på gång. Jag har fått ytterliga kommentarer om mitt inlägg om mitt "tidigare" liv och nu ska veta att dessa kommentarer värmer verkligen, TACK.!
I helgen har jag inga planer alls förutom plugg.. Robbin kommer säkert också hit och spenderar helgen med mig också om jag har tur,? =)
Men nu måste jag skynda mig ner till praktiken börjar om tjugo min. Så vi hörs när jag är hemma..

En speciell dag.

Även denna dagen börjar gå mot sitt slut, och ja ska snart sova då jag ska upp tidigt i morgon. Jobbar lång dag från 8-17 så det är bäst att vara utvilad. Fast imorgon är det bara jag och B, och knappt några doktorer så det ska nog inte vara någon jätte hektiskt dag. Och vi städade alla rummen idag, så vi slipper göra det i morgon vilket är skönt.
Idag är det en mycket speciell dag, för det är min och robbins tremånaders dag.:) Se där, fast jag tycke det känns som vi har varit tillsammans hela livet. Dock har jag inte träffat honom idag, då jag har pluggat lite när jag kom hem. Men jo jag har visst träffat honom han sov ju här sedan i tisdags ja minnet är inte alltid på topp hos mig. Men sådant är livet.
I mitt förra inlägg berättade jag mina djupaste hemligheter som inte alls många vet om, jag har fått så mycket fina kommentarer på bloggen och personligt. Denice lämnade ju några otroligt fina kommentarer, denna tjej är otroligt söt någon som man bara vill krama om och berätta hur tacksam man är för dessa fina rader. Dock bor ju hon i Stockholm vilket inte är det närmaste här, så jag får ta bloggen till hjälp. Så tack tack tack söta Denice, dina ord värmde otroligt mycket idag.
Nu ska jag gå och sova, så godnatt kära läsare..

En händelserik dag.

Jag fick sluta tidigare från praktiken idag, för det var usk och ssk möte då de bara pratar om schema vilket dem inte tyckte jag behövde vara med på. Men att sluta två timmar tidigare säger jag inte nej till, idag har det varit en riktigt rolig dag på praktiken. Den har varit rätt så lugn men har gått fort, jag har fått vara med på operation av nageltrång faktiskt ganska intressant eftersom det finns många olika sett att bota det. Sen har jag agerat "lektant" som de så fint kallas då jag har delat ut ballong och klistermärke till en liten söt kille på tre år som grät så fort han såg mig. Hans mamma berättade att han hade blivit så rädd av vaccinet så fort han ser en människa i vit rock så börjar han gråta.! Stackarn, men när ha fick sin gröna ballong och sitt döskalle märke var han mycket gladare.
Idag har jag mått mycket bättre än igår, och mitt blodtryck har nog varit normalt. Jag har varit noga med att äta, dricka och växla från sittande till stående hur mycket som helst när jag varit med på mindre operationer. Och nu har jag börjat ta hissen från källaren, upp till avdelningen. Istället för att springa i alla dessa trappor då jag blir så yr.

Det börjar närma sig sitt slut på praktiken, nu när jag äntligen kommer in i alla rutiner och lär mig alla läkarnas rum och sånt. Men så är det alltid, det är så mycket att ta in så när man väl kan det då är det dax för att sluta. Jag behöver iallafall inte ta igen min frånvarodag från igår vilket jag tycker är otroligt skönt, dem tycker jag sköter mig bra och kan bedöma mig ändå vilket är hur bra som helst.:)

Idag ska jag försöka göra klart lite uppgifter som jag typ är klara med så jag kan skicka in dem till min lärare, så jag får de gjort. Ska även börja plugga på historian har ju ett gigantiskt prov som väntar mig om två veckor.

Tjugo dagar kvar.

Räkna ut idag att det är tjugo dagar kvar tills nästa ultraljuds tillfälle, vi ska göra en screening på bebisen från topp till tå för att se om det finns några tecken på att våran bebis har blivit drabbat av e's sjukdom. Pratade med min bm idag för jag mådde ju så dåligt innan idag vi pratade om hur jag har mått under graviditeten, hon frågade om jag hade börjat känna av bebisen och jag berättade då att jag har känt av bebisen sedan vecka fjorton. Vilket hon tyckte var ett mycket bra tecken, då man vet att rörelsen fungerar. Hon sa även att hon hade pratat med min läkare på spec mvc och man tror inte att denna sjukdomen går i  arv. Vilket är otroligt tur men dock vet man ju inte detta.
Bebis rör sig, det är allt jag vet än så länge. Om tjugo dagar ,får vi reda på om bebisen mår bra. Och om bebisen ligger bra får vi även se könet. Otroligt mysigt jag ska snart göra mig i ordning för att gå och lägga mig då jag är otroligt trött idag. Mina läsare stiger, vilket jag tycker är otroligt roligt. Fortsätt så.:)

Indisk mat och promenader.

Jag och Robbin gick ut och gick en promenad med Leo innan, jag har ju knappt kommit ut på hela dagen så var det riktigt skönt. Vi går oftast en lång promenad med Leo upp till ett område i skogen där det finns hästar och sånt. Leo tycker det är roligt med hästarna och sedan är det bra promenads väg då det inte finns så mycket biltrafik. Nu när snön smälter så kommer de ju upp hästbajs lite här och var, och dumma Leo är väl direkt där och smakar en bit varför gör han så? så jädrans vidrigt haha.
I helgen har jag fått för mig att testa att laga indisk mat då jag köpte en indisk kokbok på bokrean. Dock är Robbin kräsen så det måste vara sås, och det måste vara något "maffigt" så det finns inte så mycket i den indiska kokboken som faller honom i smaken, jag som verkligen ville laga indiskt i helgen.
Just nu sitter Robbin och kollar igenom boken så vi får hoppas att något faller honom i smaken. Jag har ätit indiskt en gång i hela mitt liv, men det var otroligt gott så varför inte testa sina kunskaper inom matlagning.?
Vi ska snart äta kvällsmat här hemma och sedan vill Robbin ner till ica för han är sugen på något "gott" ikväll. Vilket kommer resultera att jag plockar ner vad JAG är sugen på i korgen också, eller som jag säger "älskling bebisen är sugen på detta också" Vi får se vad vi kommer hem med.

Städning.

Jag har äntligen vikt klart alla kläder så det är riktigt fint på pluttens hylla. Just nu håller Robbin på att byta sängkläder mellan jag vilar lite, har varit otroligt trött idag så det blir nog att jag lägger mig tidigt har ju som sagt praktik i morgon som jag ska gå till. Sedan jag skaffade min iphone och band upp mig till tre har jag verkligen fått skyhöga räkningar närmare tvåtusen kronor, kollade mitt konto nu och såg att jag fortfarande hade nästan två hundra kronor kvar att ringa för. Sedan Robbin skaffa tre så har mina räkningar minskat maximalt vilket är otroligt bra. Jag har passat på att jobba lite på inlämningar nu när jag varit ledig idag, och apu uppgiften är nästan klar vilket jag tycker är otroligt skönt att ha den gjord. Jag klickade mig in på ving och kollade resor till nästa år jag och robbin har pratat om att åka iväg en vecka någon stanns bara våran lilla familj. Något som både jag och Robbin ser fram emot. Men självklart måste vi ha en ekonomi som säger ja till detta, så vi får se vad framtiden har att bjuda på. Idag har plutten verkligen rört runt i magen och jag har känt h*n hela tiden. En otroligt mysig känsla som är väldigt svår att beskriva, som om man petar in magen fast inifrån och ut haha. Någon som förstår? dessa små sparkar är ju fortfarande så små, men desto mer bebisen växer blir också sparkarna starkare. Jag och robbin räkna ut att det är 20 dagar kvar till ul, då vi får se om plutten mår bra och vilket kön det är. Som vi längtar.<3

Blodtrycksfall gillas inte.

Jag har suttit hela morgonen i telefonen med mvc. Jag har fått svåra blodtrycksfall nu på morgonen och har varit nära på att ramla ihop flera gånger. Så hon tyckte jag skulle vila mig idag, då praktiken är påfrestande och sedan börja äta ännu mer och mer noga. Herregud jag äter jämt? så jag blir hemma idag. Om jag mår bättre ska jag gå till praktiken lite senare, men min handledare tyckte jag skulle fokusera på att vara hemma. Det var först prat om att jag och Robbin skulle åka direkt in till spec mvc för man visste inte om det var något med bebisen. Men efter ett tag kom vi fram till att bebisen mår bra då den rörde runt i magen, :) Vi pratade även om den sjukdomen som min kusin har, och när jag berättade att jag kände bebisen redan i vecka fjorton tyckte hon att det var ett mycket bra tecken. Och att vi inte behöver oroa oss så mycket, älsklingen har somnat igen, och Leo ligger och sover vid mina fötter.
Idag ska jag bli klar med bebisen kläder, då jag inte gjorde klart dem igår. Sedan är jag sugen på att baka, för ovanlighetens skull. Jag har varit sugen på ägg hela morgonen så tänkte göra en mega frukost. Har bara fått i mig två skorpor till frukost de tre senare veckorna så nu äntligen kanske jag får tillbaka min matlust på morgonen.
Bebis sparkar och har sig, kanske är det ett tecken på att den verkligen mår bra. Jag kanske inte ska oroa mig längre.

Frågor och svar.

Var knappt någon som skrev på frågestunden, vilket jag tyckte va tråkigt. Men ja besvarar de frågorna jag fick:)
Erik frågade:
Hej, planerade ni att skaffa barn eller?
- Nej vi planerade inte att skaffa barn, men det blev en bebis iallafall trots att vi skyddade oss. Men när man bestämmer sig för att behålla ett barn så är planerat i vilket fall tycker jag. Oavsett om plutten inte var planerad från första början, så är h*n otroligt efterlängtat.

Hur resonerade ni om ni skulle ha kvar respektive inte ha kvar barnet, Vad tyckte Robbin.?

- Vi hade pratat kvällen före om att jag misstänkte att jag var gravid, och vi pratade då om alla olika val man kan göra. Vi valde bort abort direkt, då vi inte tyckte att det var något val för oss. Så att behålla bebisen för oss var självklart. Sedan när det var på riktigt att jag faktiskt var gravid så var det lite delade åsikter om just bebisen. Robbin var i chock första dagen och jag kunde typ inte prata med honom. Han ville inte behålla bebisen men sa hela tiden att jag inte skulle lyssna på honom för att han var så chockad. Han ändrade sig väldigt fort, och idag längtar han lika mycket som jag efter detta lilla mirakel.

Hur reagerade familjen och din omgivning?

- Min mamma reagerade väldigt bra, dock vågade jag inte berätta det öga mot öga eller jag visste inte hur jag skulle berätta det. Så jag skickade ett sms, och vi pratade när hon kom hem en stund senare. Hon sa att om både jag och Robbin ville behålla bebisen, så självklart skulle hon finnas där för oss. Jag vet inte riktigt hur pappa reagerade, men han tog de väldigt bra. Mina syskon har dock fortfarande lite delade meningar då min bror har tagit de hårdast. Men jag vet inte hur han känner inför detta i dagens läge. Min syster ser verklien fram emot att bli moster. Hon vet vilken sits jag och Robbin är i, hon fick sin dotter i samma ålder som mig.
Robbins familj tog det mycket hårdare än min familj, jag och robbin hade inte varit tillsammans länge innan jag blev gravid. Men efter chocken lagt sig ändrade dem sin inställning och är idag mycket positiva till vårat beslut.
När det gäller våra kompisar, så har det flesta tagit det otroligt bra och är jätte glada för vårat beslut. Sedan finns det alltid sådana människor som snackar men de är inga riktiga vänner.

Hoppas du är nöjd med dina svar Erik.

Ni glömmer väl inte?.

Ni glömmer väl inte min frågestund jag har idag, inlägget nedanför.:)

Tisdag.

Goodmorgon på er, igår blev de sent eftersom jag höll på att vika alla kläder och sedan pratade jag med mamma och kunde faktiskt inte sova. Somna väl närmare halv tolv, så idag är jag riktigt slö men inget att hänga läpp över. Idag händer inte mycket ovanligt, ja är på praktiken till ungefär fyra och sedan ska jag hem och plugga hela kvällen gud vad jag ser fram emot de. Har två prov när jag kommer tillbaka till skolan, underbart eller inte. Så mycket nu i slutet av skolan, jag fattar inte hur vi ska hinna med allt men men. Igår steg mina läsare med ungefär 70 unika så det tackar vi för. Mina läsare hittar tillbaka, men det är svårt att vara aktiv på bloggen när jag jobbar så långa dagar och inte alltid har tillgång till en dator på vårdcentralen. Men jag ska försöka att lägga in ett inlägg innan jag åker till praktiken.
Jag tänkte att vi kör på en frågestund tills jag är tillbaka från praktiken, fråga vad ni vill om graviditeten, mig och robbin eller något annat fram tills klockan 18:00 så besvarar jag frågorna ikväll. :)

Woho.

Mina kära läsare hittar tillbaka, vilket jag tycker är hur roligt som helst. Har förlorat jätte många läsare pga praktiken, men jag hoppas att återfå alla när denna jädra prakik är över. Jag har just vikt ihop och sorteras alla pluttens kläder i storlekar, men är dock inte klar ännu. Ska fortsätta i morgon då jag behöver sova nu, och har en fruktansvärd värk i ryggen. Fan att inte robbin är här, hans massage är ju magisk, men men får sova istället.
Godnatt kära läsare:)

Magbild v 17(16+0)

Gud vad ja längtrar efter dig.<3

Vecka 17 (16+0)

Kroppen: Livmodern växer mer och mer och det är vanligt att man känner lite molvärk av och till. Andra typiska symtom är att man känner sig hungrigare än normalt, det kan bero på att fostret samlar på sig fett. Troligen har du gått upp två-fem kilo i vikt. Sexlivet kan vara alltifrån blomstrande till att inte fungera alls. Däremot har man vanligen samma behov av närhet som tidigare, kanske till och med mer.
Fostret:Redan nu kan du känna när ditt barn har hicka. Det känns i så fall som mycket regelbundna fosterrörelser. Skelettet är synligt på röntgenbilder. Det bildas nu ett värmereglerande fettlager på ytan av kroppen. Underhudsfett bildas och det hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen efter födseln. Nu har den första avföringen börjat samlas i tarmen, denna avföring kallas mekonium och är grönsvart och kletig i konsistensen. Fostervattnet som fostret rör sig är rent och sterilt och byts flera gånger om dagen. Barnets hår har börjat växa och bli längre.
Egna tankar: Tiden går så fruktansvärt fort, om fyra månader och tre veckor ungefär kan ja och robbin sitta med en bebis i famnen och vara stolta föräldrar. Herregud, jag känner av fosterrörelser mycket tydligare nu och ofta. Jag har även börjat bli täppt i näsan, men de hör väl till haha. Annars är allt som det ska tycker jag, magen växer och bebis mår bra, precis som de ska.

Fy vad tråkigt.

Jag har kommit tillbaka från lunch för ett litet tag sedan har igentligen rast till halv men tycker det är så drygt att sitta där och höra på deras tjat om snön och hur dåligt jobbet är. Jag trodde jag slutade halv fyra idag, och jag hade börjat räkna ner timmarna nu. Så otroligt segt här idag, denna praktik har verkligen inte varit rolig. Fy så jag klagar, men iallafall gick ut till mitt schema för att se när jag slutar HAAALV FEM!! fyfan det är ju en timma mer än vad jag har räknat med, jag tror jag dör här snart har typ inget att göra. Sitter och drygar på fejjan och gör skolarbeten, oj så roligt.. Det är en underbar dag, hade hällre varit ute och gått en långpromenad med R och leo, men ack nej..

Personnummer och prover.

Näst sista veckan på min praktik idag, vilket jag tycker är otroligt skönt. Vill komma tillbaka till skolan och träffa klassen igen, har inte sett dem på fem veckor nu. Idag sitter jag återigen på ett kontor samma som förut  och kontrollerar så alla prover som avdelningens patienter stämmer, inte så kul men bättre än att vara där ute. Kan jobba i min takt vilket jag tycker är skönt, dock har jag typ redan gjort klart fem a4 med massa jädra personnummer  och provet, så de snurrar runt en jädra massa siffor i huvudet nu haha. Jag slutar halv fyra idag vilket är skönt, ska passa på att sitta här hela dagen då det inte är många patienter och jag kan istället göra skolarbeten. Idag går jag även in i vecka sjutton, men skriver mer om det hemma. Kan inte bara sitta på internet hela dagen har mycket kvar att göra. Lite roligt i lördags läste jag och robbin om vecka sjutton vad som händer i kroppen och sånt, då stod de att redan nu kan du känna att bebisen får icka. När jag senare satt i soffan och kolla melodifestivalen fick lillen hicka, lite roligt att de kom så tätt inpå.
När kände ni första fosterrörelserna, och när kände man dem utanpå? sånt är alltid roligt att veta.
Tillbaka till personnummer och prover, jag  skriver mer när jag slutat.

Lillprinsen.

Som jag skrev tidigare i bloggen, så skulle vi till jönköping idag därför har det inte blivit någon uppdatering. Mamma pappa jag och robbin åkte till jönköping först till media markt där jag köpte en dammsugare till mig och robbin för ynka tvåhundra tror ja, riktigt kap! Sedan åkte vi vidare till biltema, då passde jag robbin och mamma ta med leo in till en djuraffär där inne så han fick välja godis. Man får nämligen ta med djur in, bara de inte kissar där inne. Han blev as glad av att gå in där, men vad tror ni han gör sedan, han kissar på en hink! Ingen såg de som tur var, och förhoppningsvis var det inte mycket haha sjukt pinsamt så jag gav kopplet till mamma och jag och robbin gick glatt vidare som om inget hade hänt. Leo fick sitt godis, och gick nöjt ut och kissade klart. När pappa var klar på biltema, åkte vi vidare till ikea. Vi gick runt där lite och robbin köpte två korvar till mig innan vi skulle åka för jag var så hungrig, dock kunde ja ju inte ta bägge korvarna själva så robbin gick ju stå där med en hel korv i handen tills jag hade ätit upp den första :). Vi åkte sedan vidare till grönagatan där min moster bor, Linda och lillprinsen hade dock inte kommit hem ännu men magnus var hemma. Tillslut kom dem hem, och guudars vad söt han var. Vi passade på att gratulera moster linda som fyllde år förra veckan då hon inte ville ha kalas på sin födelsedag då det var i samband med hemkomsten från bb. Sedan fick ju även lillprinsen paket, av mig och robbin fick han en spargris från cult mycket fin och de blev otroligt glada för den.:) Sedan bestod den dagen av mys med lillkillen hade mycket svårt att släppa honom där, och det gjorde att jag längtar mer och mer till våran bebis verkligen är här.
nu blir de mys med robbin, då han stannar tills i morgon.:)

Mätt och belåten.

Åt för en liten stund sedan kvällsmat, riktigt gott pappa hade beställt hem en styckad gris så vi fick hem i massa hundratals påsar idag, okej kanske inte hundratals med många. Så vi åt kött, hasselbackpotatis, sås och sallad idag. Otroligt gott, pappa och melia min systerdotter är ute och går med leo, och på vägen ska pappa följa melia hem. Mamma är på ica och robbin diskar. Visst är han duktig?.:) Okej jag tog bort alla tallrikar och sånt, men han får göra det tråkiga haha. Vi var på ica innan och handla massa onyttigheter tills ikväll. Godis, taco dipp chips och chili ostbågar samt blomkål. De ända som faktiskt inte var onyttigt jag var sugen på att dippa grönsaker nämligen, och vi hade de mesta hemma utom blomkål så vi kommer väl ligga och fisa inatt. Iallafall robbin och hans känsliga mage, oj varför tänkte jag inte på det?. Det händer inte så mycket på dagarna nu, så det finns inte så mycket man kan skriva om. Jag åker till praktiken är där hela dagen och kommer hem helt slut och lägger mig i sängen och somnar, ungefär så är det varje dag och har varit i tre veckors tid. Nu är det bara två veckor kvar på praktiken, vilket är skönt då det börjar bli lite tråkigt och man vill ju träffa sina klasskompisar igen. På måndag går jag in i vecka sjutton också, herregud!! jag har snart gått halva tiden, vart tar allt vägen. Jag hoppas ju inte det går såhär fort när plutten är ute också för då blir han eller hon typ arton innan jag hinner fatta att jag faktiskt har blivit mamma. Nu ska jag gå och hjälpa älsklingen, att fixa allt som ska finnas vid tv'n sedan. Hoppas ni får en trevlig lördag.:)

Äntligen helg.

Jag har inte skrivit i bloggen på ett tag, igår slutade jag tidigt och åkte till borås med Robbin sedan köpte lite kläder och sedan var vi även hos hans föräldrar. När vi kom hem hade jag så fruktansvärt ont i huvudet, och somnade klockan åtta i soffan. Inte så roligt för robbin, jag gick upp klockan halv åtta idag för jag skulle jobba jouren idag. Huvudvärken satt fortfarande i, men nu är den borta. Tiden har faktiskt gått oroligt fort idag, jag gick gå hem lite tidigare då det skulle komma ett barn med vattenkoppor och det är tydligen inte bra att utsätta sig för det när man är gravid, oavsett om man har haft vattenkoppor eller inte. Idag händer det inte så mycket ska äntligen njuta av lite ledighet då jag har haft praktik sex dagar i rad. Imorgon ska vi till jönköping och träffa lillprinsen, han ska visst vara otroligt söt denna lilla krabat. Skulle mest säga att jag lever, och mår bra.
Vem tror ni vinner självaste melodifestivalen ikväll?

Placeras på hyllan.

Är så otroligt trött idag, jag vet inte riktigt vad det är som gör mig såhär trött men jag ska iallfall sova nu, klockan har typ nyss passerad åtta vad är detta?. I morgon börjar jag åtta och går till ett, helt okej då dagen går snabbt. Jag har ju lunch från 12-13 så man kan säga att jag slutar klockan ett. I morgon ska jag och robbin nog till borås, och även köpa en paket till lillprinsen som ja skrivit om, min lilla kusin ni vet?..
Nu ska ja gå  och borsta tänderna och sedan sova, bloggen läggs lite på hyllan idag har typ inget intressant att skriva om heller. Så då skriver jag inte bara för att skriva, visst är jag smart?.

Leker läkare på riktigt.

Jag sitter återigen på mitt feta kontor där de står en lapp med en läkare som var här förra veckan, känns helt okej att sitta här hela dagen med en  utsikt över åsunden. Eftersom jag fick välja när ja skulle sluta, går jag hem runt två tiden och sitter med skolarbeten ungefär hela dagen. HELT okej, då jag slipper springa runt där ute blir så stressigt där ute och det är inte bra för mig eller bebis. Ska nu återgå till mitt arbete, i min feta stol här framför en jäkligt stor data skärm hahah..:)

Jobba på en ledig dag.

Jag skulle igentligen vara ledig idag, men ska snart åka till jobbet och vara där ett tag. Hade tänkt gå hem i vettig tid för jag är typ helt slut efter dessa dagar på praktiken. Så tänkte jobba till två tiden och sedan går jag över till Fia, har inte sett henne på hundra år känns de som eftersom vi har haft praktik i tre veckor så de ska bli trevligt. Hon har ju inte sett mig sedan jag hade en liten mage, så vi får se vad hon säger när hon ser mig. Trots att jag har haft praktik så har de flesta av mina läsare hittat tillbaka, vilket jag tycker är kul. Alltid roligt när många personer läser bloggen, från mina 180 läsare, fanns bara ca 40 kvar och igår hade jag 80 unika igår. Så det är riktigt roligt, nu ska ja göra mig i ordning och leka doktor ännu en dag. När danske doktor c är där, är det kul så jag vill ha han där resten av praktiken. Lite humor på avdelningen skadar ju inte..
Nej nog tjatat nu ska jag snart göra mig i ordning.:)

Är det okej att ha sex med sina barn?.

Jag gick in på familjeliv och klicka mig vidare in på forumet när ja möts av denna sjuka tråd, jag tycker personligen att oavsett vilken kärlek man har till sina barn så är det inte ett normalt beteende att vilja ha sex med sina barn. Oavsett om man älskar dem hur mycket som helst, så har man INTE sex med sina barn. En människa som är normal ryser av blotta tanken att ha sex med sina egna barn. Vad tycker ni om detta, är inte det rätt självklart att man har inte sex med sina egna barn?..

Tröttheten försvinner inte.

Denna tröttheten gör mig galen, idag var ja så trött så jag var svimfärdig så M tog både blodtryck och prover på mig men inget var dåligt. Ibland är ja så trött så jag knappt kan hålla mina ögon öppna, och det ser ju inte direkt bra ut när man är på en apu plats. Jag fick gå nästan en timma tidigare, och imorgon jobbar jag igen. Skulle ju igentligen vara ledig, men ska jobba in dagen men tänkte gå tidigt i morgon runt två tiden eller något. Ja ska springa ner till min bm och prata lite med henne. Idag ska jag försöka börja på apu uppgiften samt göra lite andra uppgifter så jag inte har så mycket att göra när jag kommer tillbaka till skolan. Jag satt och tänkte vad jag och robbin skulle hitta på i helgen, men ack nej jag jobbar ju fredag och lördag. Så jag har EN ledig dag denna veckan och sedan jobbar jag fem dagar igen, woho vad roligt men bara att bita ihop nu efter vecka tolv är det över vilket jag tycker är skönt.
Nej nu ska jag sluta att klaga på min apu, och plugga lite och sedan krypa ner i sängen i morgon börjar jag halv nio, vilket är otroligt skönt!

Baby Brianna.

Jag såg precis en film, en film om en liten flicka som blev misshandlad och våldtagen av sina egna föräldrar och dog bara sex månader gammal. Jag blir så fruktansvärt ledsen när jag ser sånt här, hur sjukt i huvudet kan man vara. Vad är det för fel på människor som misshandlar eller av någon form utför sexuella handlingar med sina barn.? Dessa människor borde inte kunna skaffa barn, och borde heller aldrig i hela livet komma ut från fängelset. På sjukhuset berättade dem att hon hade frakturer i hela kroppen, blödningar i hjärnan och blåmärken överallt som tyder på att hon har varit misshandlad under hela sitt liv. Både Briannas mormor och någon annan släkting visste vad som hände innanför dörrarna i deras hem hela tiden, varför i helvete ringer man inte polisen eller något. Det är inte så normalt att utföra en sådan grov tortyr på ett barn. Hela samhället drabbades hårt av den lilla flickans bortgång och många var med på hennes begravning. Idag är hon begravd och har som ett "hus" över sin grav med ett hänglås på. Föräldrarna ville inte att någon skulle bry sig om deras dotters bortgång, utan det skulle tystas ner hänt är hänt och det är inte mer med det ungefär. Men folk lämnar fortfarande blommor utanför det lilla huset och ännu ett kors finns utanför det lilla huset. Detta är nog vanligare än vad man tror, helt sjukt.

Hemklickat och klart.

Det är ju femtio procent rea om man handlar hos barnlycka.se och skriver in koden "bloggrabatt" så jag och älsklingen har suttit och valt ut lite saker som vi klickar hem, allt tog slut så fruktansvärt snabbt dock så när man väl skulle beställa en sak, så var den slut i samma sekund. Bilder kommer upp på sakerna när dem kommit, är så fruktansvärt trött nu så jag ska sova. Så jag är pigg till i morgon då jag går ända till fem igen, sen är de typ slut med 8-17 dagar för denna veckan vilket är skönt. Så godnatt kära läsare.

Jag vet att jag klarar det nu, för jag är starkare än förr.

Det är inte lätt att bara gå vidare, lämna allt bakom sig och le igen.
Vissa dagar får jag fortfarande kämpa, och vissa dagar är det inte lika lätt att hålla tårarna inne.
Det kommer alltid finnas kvar,som en del av mig. Oavsett hur mycket jag vrider och vänder
kommer det alltid finnas där, som ett mörkt hål som vägrar att försvinna.
Minnena finns där, och hur mycket jag än vill kan jag inte radera dem. Dem finns där
lika starka som om dagen spelades upp om och om igen i mitt huvud. Jag har kommit så
långt nu, det har snart gått ett år. Jag försöker att glömma men ibland är det svårt tårarna
bränner bakom ögonen, men jag har bestämt mig jag ska inte ge upp. Och jag kommer
fortsätta kämpa. För jag vet att jag klarar det, det har bara tagit sin lilla tid.
Jag släpper detta och går vidare nu, lämnar det bakom mig som ett avslutat
kapitel. Jag vänder blad nu, går vidare och det gör jag med dig.<3

Mamma va inte ledsen.

Vissa saker väljer man att inte skriva om i en blogg, man vill ha någon form av privatliv. Mitt i allt får ja en buff, lilla älsklingen tröstar mig, jag ska inte vara ledsen. Mamma längtar efter dig hjärtat, så extremt mycket.

En rolig dag, men dryg.

Har haft en så sjukt rolig dag på praktiken idag, eller delvis. Vi hade en s.k stafettläkare idag, en läkare som tar jobb vart den får typ. Iallafall han var från Danmark och var så sjukt rolig, vi hade as kul då jag var med honom. Fick vara med honom på ett tolksamtal då en familj från Irak kom, som förövrigt hade världens sötaste dotter gud jag blev nästan kär. Han kom lite då och då och skulle beställa drinkar hos mig, han tyckte ja kunde ordinera dem till honom så han kunde koppla av lite. Äntligen en läkare med lite humor liksom, som gör så att dagen går lite snabbare. Annars har jag inte gjort så mycket, mest suttit med papper hela dagen, fick till och med eget kontor med en as fet stol inte fel faktiskt. Jag har kommit på en sak, att man äter verkligen hela tiden när man jobbar inom sjukvården. Fika vid 10, lunch vid 12 och sedan fika vid tre. Herregud jag hinner knappt bli hungrig innan det är tid att äta igen. De flesta på avdelningen vet ju att jag väntar barn, så idag satt dem och skrämde upp mig rejält. En som jobbade där hade en bror som precis hade fått barn. Hans flickvän/fru hade värkar i fem dygn, FEM dygn stackarn är det ens normalt?. Jag skulle igentligen sluta vid fem idag, men jag fick sluta lite efter fyra då det inte fanns så mycket att göra, vilket va tur. För ja var så fruktansvärt trött, det är så hemskt dålig luft på mottagningen, och sen är man ju bara inne. Sedan tror jag att jag dricker på tog för lite, vilket resulterar till trötthet och huvudvärk. Jag har ju inte varit hos min bm sedan vecka 9 heller, eftersom jag var hos spec mvc i borås i vecka 12 och gjorde ul och sånt, och ska ju tillbaka dit 6:e april så tyckte hon inte jag behövde komma till henne innan vecka 25. Vilket jag inte tycker är så roligt, ja menar man ska väl få upp en bra kontakt med sin barnmorska, oavsett om man har gjort någon undersökning någon annan stanns.? Jag tänkte iallafall ringa till henne och be att hon tar provet på mig, för ja vet inte om dem är så bra som de borde då jag känner att jag är så fruktansvärt trött hela tiden. Så jag ska kolla upp detta hade jag tänkt. Annars händer inte mycke idag. Helt slut är jag, funderar på att kolla på någon film eller något. Man är verkligen inte van att jobba såhär mycket, när man brukar sitta i skolbänken. Två hela veckor kvar, och restrerande dagar i denna veckan självklart. Sedan är jag klar med min fem veckors praktik, vilket jag verkligen ser fram emot, då är de bara en vecka kvar sedan får vi se plutten igen. :)

Uppe med tuppen.

Nej kanske inte riktigt, gick upp 06:45 och var pigg för en gång skull. Har fått en sådan himla energi nu det senaste jag vettetusan var den kommer ifrån. Nu halvsitter jag i sängen och kollar vakna med the voice, och åt frukost för en liten stund sedan i sängen självklart. Fast jag inte gillar när robbin äter mat i sängen, men jag får haha.
Ska strax göra mig i ordning för att åka till praktiken, jobbar till FEM idag, wooho vad kul. Jag hoppas att det är mycket att göra idag, annars får jag sitta och plugga med skoluppgifter nåväl. Jag har ju verkligen förlorat läsare sedan jag började praktiken, vilket är tråkigt men jag har ca 50-100 beroende på dag som faktiskt läser bloggen. Det skulle vara roligt om ni skrev vem ni är, hur gammal är du, vart bor du och vad är det som får dig att läsa min blogg. Kan jag förbättra något, eller är ni nöjda med bloggen som är den är i nuläget.
Jag har även tänkt dra igång en frågestund snart, är ni suga på det?
Nu ska jag ner till vårdcentralen och leka doktor, haha ni får ha en bra dag så hörs vi lite senare ikväll, lite över fem tiden.

Imorgon är en ny dag.

Jag kollar på svenska Hollywood fruar med väldigt trötta ögon och en bebis som är aktiv i magen, en otrolig känsla det där. Imorgon är jag tillbaka på min avdelning vilket känns bra, känns som man kommer hem liksom haha. Jag tror jag kommer vara på vårdcentralen från 8-15:30 om jag inte minns fel annars går jag till fem. Men nu ska jag stänga av datorn, och lägga mig till rätta i sängen och jag kommer somna på några sekunder. Vad håller Anna Anka på med?, bara för att hon har skilt sig, behöver hon inte snacka skit om honom i tv är det inte lite lågt?. Att säga att hans "kulor dinglar vid knäna, och att han går på viagra." Lite lågt tycker jag, oavsett om man är arg på personen i fråga så kanske man inte ska snacka skit om sitt ex ändå. De har ju barn tillsammans, nej riktigt lågt tyckte jag. Jaja nee nu ska jag sova faktiskt, så godnatt kära läsare.

Från babyshopen.

Samtidigt som jag kollar på stjärnkockarna som går i kanal tre, så kikar runt jag på babyshopen en sida som jag verkligen gillar. Jag har alltid varit svag för godsedjur, ända sedan jag var liten har jag haft en hel del godsedjur. När jag kikade runt på babyshopen, hittade jag dessa otroligt söta figurer. MEN! då drabbas jag av lite lätt beslutsångest, alla är så fruktansvärt söta, men vilken ska man klicka hem och är det verkligen värt de.? Denna lilla figur ligger på 249:- så frågan är ju om det verkligen är om man ska lägga ut så mycket pengar på en liten figur, när man kan få lite mer saker för denna summan. Vilken skulle ni valt, om ni skulle klicka hem någon av dessa?.
1. Antonie the donkey
2. Hugo the hedgehog
3. Marie the mouse
4. Leon the pig
Bilderna är lånade från http://babyshopen.se

Beslutsångest.

Ja tror jag lider av beslutsångest, iallafall idag. Det är ju så mycket bra på tv idag, både stjärnkockarna och svenska hollywood fruar börjar idag. Självklart vill ja se båda två, men så ska de alltid lägga dem på samma tider som andra program som jag självklart kollar på. Stjärnkockarna börjar klockan åtta samma tid som familjen annorlunda, och svenska hollywood fruar ligger på samma tid som spårlöst. Varför ska ja alltid råka ut för detta, så typsikt. Spårlöst går ju faktiskt inte att missa, men jag får väl skita i familjen annorlunda och börja kolla på stjärnkockarna men undra om det verkligen är så bra som det verkar.? Jaja, var ju som sagt på barnmottagningen idag och det var verkligen jätte roligt, dock fick ja typ inte göra något alls mer än att få barnens uppmärksamhet när de skulle stickas i fingrar men jag lyckades bra faktiskt. Sedan delade ja ju även ut leksaker till de duktigare barnen. Maten är klar, så jag ska sätta mig och njuta rejält nu.

Magbild v 16 (15+0).

Vecka 16 (15+0)

Kroppen:
Den här perioden är ofta en roligare tid av graviditeten och många känner sig lite piggare igen. En del som fött barn förut kan känna att något rör sig i magen, det kan kännas som pirrande bubblor eller som en fisk som spritter till.
Ditt hjärta pumpar 20 procent mer blod än tidigare och det kommer att öka betydligt fram till i slutet av graviditeten.
Foster:
Fostret mäter cirka 16 centimeter och väger omkring 100 gram. Fingernaglar har bildats och fostret kan rynka pannan, röra ögonen och svälja. Fostret kan även ta tag i navelsträngen och börja undersöka det vattenfyllda rummet som det befinner sig i. Det omges av ungefär 300 milliliter vatten som byts ut flera gånger per dygn vilket behövs eftersom fostret kissar ungefär med 45 minuters mellanrum. Vattnet fungerar även som stötdämpare.
Redan nu har barnet troligtvis utvecklat sitt smaksinne. Barnet kan höra och rycker till om något plötsligt ljud uppträder nära magen. Ljudnivån inne i magen är annars ungefär lika hög som när man står på en trafikerad gata i staden eftersom alla ljud i mammans kropp förstärks i fostervattnet.
Egna tankar:
Idag går jag in i vecka sexton och känner mig mycket piggare än vad ja brukar, jag är precis lika pigg som jag var innan jag var gravid fast med en kula på magen typ. Mitt illamående är helt borta, vilket jag tycker är otroligt skönt. Jag kan inte lika känslig för "fet" mat vilket jag tycker är bra. Man kan variera maten mycket lättare då. Annars så tycker jag att jag mår bra, och idag har jag känt än hel del sparkar som börjar bli starkare. De kommer väl komma oftare desto mer bebisen växer, vilket jag bara tycker är mysigt. Jag blir också mycket mer lätt anfådd än innan så jag ska börja gå ut mer så jag behåller min kondition så den inte rasar totalt.

Och så var denna helgen nästan slut.

Ja även denna dagen börjar gå mot sitt slut och en ny vecka börjar och jag går in i vecka 16. Vilket är mycket välkommet, idag har det inte hänt så mycket faktiskt. Ja gjorde ju som sagt fjärilskyckling till familjen vilket var mycket uppskattat och senare gick ja och robbin ut och gick med leo. Dum som ja var skulle ja springa upp för stans brantaste backe med Leo, bara för att visa robbin att ja kunde fortfarande. Hah!! skulle jag ju dock inte gjort, fick så ont i magen så jag inte visste vart jag skulle ta vägen så när vi väl kunde gå hemåt igen gick vi i en mycket långsam takt för att jag skulle orka hela vägen hem. Så inga mer springrundor med leo från och med nu, det får bli mer sen när mitt lilla hjärta är utanför kroppen istället. När vi väl va hemma kollade vi på 16 and pregnant första säsongen, har sett den tusen gånger innan men såg den igen. Och gud va ja lipa när Tyler och hans flickvän skulle adoptera bort deras lilla dotter jag låg där med handen på magen i Robbins famn och verkligen grät och älsklingen's tröja var verkligen blöt efteråt. Jag förstår inte hur man klarar av att lämna ifrån sig sitt eget barn som man har burit i nio månader och fått en speciell relation med redan från början. Byggt upp en obeskrivlig kärlek och sedan bara lämna bort det som man en gång skapat, och sedan leva med en saknad.. Usch nej jag skulle inte ens kunna tänka tanken att jag och Robbin skulle lämna bort vårat lilla barn. Hur ser ni på detta med adoption har ni andra åsikter än vad ja har?
Ska alldeles strax sova, är så fruktansvärt trött, älsklingen gav mig en helkropps massage innan och jag är liksom fortfarande i trans haha, så bäst att sova medans man är trött. I morgon blir de jobb från 8-16 på barnmottagningen tror de blir riktigt roligt faktiskt.

Söndag

Jag har varit vaken nästan en timma, medans robbin ligger och halvsover och kollar på svampbob fyrkant. Leo ligger och sover vid våra fötter så det är precis som de brukar här hemma på morgonen. Söndag idag, jag fattar inte varför dagarna går så fort man hinner knappt blinka innan det är en ny vecka igen. Idag har jag inte tänkt att göra så mycket mest ta de lugnt för kommande vecka på praktiken, när robbin har vaknat ska vi äta frukost och sedan till stan för att handla saker till maten idag. Denice skrev för ett tag sedan om sin "fjärilskyckling" som är fantastisk god så den ska vi laga idag. Sedan är ja sugen på att baka något, så vi får se hur de blir med det någon god kladdkaka kanske, eller något liknande. Annars händer inte så mycket här hemma idag, njuter så mycket man kan av att det fortfarande är helg. Nu ska ja försöka dra upp robbin för att äta frukost, undra om det går bra? Kan ju alltid försöka iallafall. 

Mys hos familjen Carlsson.

Som ja skrev tidigare så var det en mycket speciell dag idag, Robbins föräldrar gifte sig!!:) Så jag bakade cupcakes i två timmar stressade som en idiot och sedan åkte jag upp till älsklingen. De bjöds på god mat och sedan fikade vi med mina cupcakes som verkade vara otroligt goda de gick åt väldigt bra. Sedan var jag alldeles slut så jag däckade i sängen med robbin vid min sida ett tag. Sedan bydde vi ställe och landa i soffan ett tag, nu är vi hemma och robbin hjälper pappa med att lägga upp någon maskin på blocket. Jag sitter och kollar ner på magen och försöker förstå när den har vuxit såhär mycket det är verklogen en kula nu även när ja ligger i sängen och rörelserna kommer allt oftare men dem är fortfarande svaga. På månad går jag in i vecka 16 herregud, jag trodde inte tiden skulle gå såhär fort men jag njuter verkligen av varje sekund jag älskar denna lilla kula ja bär på. Jag spenderar även denna kväll med robbin, vi har pratat om att äta kina mat idag då ulricehamn har sveriges godaste kinamat typ haha.:) Så vi får se om han vill detta sedan, sen skulle vi nog kolla på melodifestivalen om jag fatta robbin rätt blir en riktigt mysigt kväll som vanligt. Vad ska ni göra denna lördagskväll?

Det gick bra.

Som ja skrev innan så skulle Robbin någon stans, han var på arbetsintervju och den gick as bra!!:) Han är bland dem utvalda och får reda på det nästa vecka. Han var överlycklig när ja hämta honom, i morgon är det ju också en stor dag så jag och Robbin eller tjaa rättare sagt det blir nog jag som bakar.. Så de blir tidig uppgång då dem ska vara klara klockan tolv. Ikväll blir det riktigt fredagsmys, blev ingen bio då jag inte kände för det alls. Så vi har fixat film och köpt lite godis och sånt som hör till. :) Så jag tror inte det blir så mycket mer bloggande idag, vill ju vara med robbin. Inte sitta vid en data för att göra mina läsare nöjda.
Det var många som missuppfattade mig enligt de tidigare inlägget, självklart finns vännerna kvar men som jag sa känns det inte som om man ligger på samma nivå, och man dras till människor som är i samma situation.
En blogg är till för att skriva om sina känslor och sånt så att säga "nej josefin du har fel" tycker jag inte man ska göra alla känner olika så håll era negtiva känslor för er själva. Tack!
Hoppas ni får en bra fredag, så hörs vi i morgon.:)

Hos Robbin.

Är hos älsklingen har varit här en stund, blir nog ingen bio idag då jag är för trött känner inte för någon bio alls idag riktigt tråkigt men men. Vi ska fixa någon bra film att kolla hemma istället så ska vi baka tills i morgon. De händer ju något stort då, men det skrivs inte än..:)
Idag är också en stor dag, och jag håller alla tummar och tår för min älskling, hoppas att detta går jätte jätte jätte bra. Så idag kära läsare håller vi tummarna för robbin okej? medans robbin fixar liet grejjer så åker jag ut till pappa och fixar bilen.:)
Hörs när ja är hemma. :)

En stor förändring.

Många säger att när man blir gravid, eller får reda på att man ska bli föräldrar börjar ens liv på riktigt. Mitt liv började den 28:e december 2009 då jag plussade två test och fick reda på att jag och Robbin väntade barn, ett litet mirakel. När man väljer att behålla ett barn i ung ålder får man säga hejdå till så mycket och börja ett helt nytt liv. Det gäller att bli vuxen på otroligt kort tid, efter nio månader börjar ens liv som mamma, då kan man inte leva de tonårslivet med fester och sånt som man kanske har gjort innan. Jag tyckte väldigt tidigt i graviditeten att jag inte kände mig på samma nivå som mina vänner var i livet. Jag ville prata om den vagnen vi köpt, eller om kommande bm besök, dem pratade ofta bort de ja sa och berättade om den senaste festen och den snygga killen dem gick med hem eller liknande. Redan här började jag undra om det skulle vara en sådan stor skillnad, skulle ja liksom känna att jag inte tillhörde samma nivå längre. Kanske vore det bäst om jag skaffade mer kompisar, som var inom samma situation som jag?. Jag tror inte bara det är jag som känner att man inte är på samma nivå som sina kompisar längre man glider faktiskt ifrån dem vilket är väldigt synd men det kanske bara är att acceptera?.
Många har svårt att acceptera att jag har valt detta livet, att jag kommer ha en bebis i sommar och kan därför inte göra samma saker som jag gjorde innan. Ibland får jag för mig att folk säger saker bara för att ge mig en pik " ajfan du är gravid, fan va tråkig du är" Ja kan få frågan "du ska inte med ut i helgen,? neeeej du är ju gravid fan va tråkigt" Jag skulle nog aldrig gå ut till något ställe när ja är gravid och sitta där med mina alkoholfria drinkar, personligen så tycker jag inte det ser så bra ut. Många har även frågat mig om ja verkligen ser fram mot studenten, ja kan ju inte supa skallen av mig eller hänga med på studentresan. Varför skulle jag inte se fram emot studenten?, jag kommer stå där med min gosmage och känna att jag klara det, ja gick ut skolan och jag har en framtid. trots alla mina motgångar ( som jag har valt att inte skriva om här) så klara jag det, jag är stark jag kunde precis som dem sa. Ja kommer stå där och vara stolt, bara för att jag inte kan dricka alkohol kan jag väl få en bra student? Jag kommer minnas min student kanske lite bättre än de flesta, och visst det är lite surt att jag inte kan hänga med till turket. MEN! jag skulle inte vilja åka dit gravid när hela klassen festar..
Nej jag har valt mitt liv, och jag är stolt över min mage. Jag längtar så otroligt den dagen plutten är här.
Och för dem som har svårt att acceptera, för dem börja göra det jag har börjat ett nytt liv. Ett liv som blivande mamma.

Planeringen är inte okej

Skulle ju göra min praktik idag, så kom ja dit "uhm vi har inget att göra idag så du får åka hem" oj vilken bra planering men ska ta igen de på vc så jag gör mina dagar ja tyckte det var lite dåligt planerat. Men men skit samma blir att jobba någon extra helg typ. Så de blir att ta de lugnt här hemma ett tag, sedan ska ja till skolan och kolla över lite saker. Sedan ska ja och robbin på bio ikväll otroligt mysigt måste liksom hitta på saker när man kan. Snart kommer väl ja ligga som en strandad val i sängen haha.. I mitt förra inlägg när ja nämner "lillprinsen" tror mina läsare att jag menar mitt och robbin's barn. Men det är fel, de är min kusin som kom till världen i förrgår. Jag och robbin vet fortfarande inte vad det är för kön, men förhoppningsvis får vi reda på könet den 6:e april så det är några veckor kvar men den som väntar på något gott, väntar inte för länge eller hur säger man?.
Min graviditet är nog det bästa som har hänt mig, jag njuter verkligen och den har varit ganska felfri hittills inget slår en kväll i sängen med robbin vid min sida och denna mysiga mage, bara känslan att det finns något där inne är underbart eller när dessa små svaga buffrar kommer, gud vad mysigt. Men något som har fått ta stryk är ju min hy, inte kul för fem öre och jag har nästan försökt med allt. Någon som har något tips som faktiskt fungerar?
Nu ska jag göra i ordning lite mer skorpor med ost herregud jag äter det jämt nu för tiden, sedan ska jag allt väcka robbin han har fått någon dålig vana som gör att han sover hela dagarna haha..

ingen ostkorv

Vi åkte till borås idag jag och robbin, MEN! jag fick inte min ostkorvden var slut fattar ni hur sur ja blev? Inga bebiskläder till lillprinsen blev de heller då det inte fanns något alls. Fy vad ja blev besviken, fick nöja mig med mc donalds och självklart kom illamåendet efter. Men med några djupa andetag så försvann de haha:) Jag är sur, robbin har tagit så fina kort idag på magen. Neeee!! men då funkar ju det inte att installera den jävla systemkameran. I morgon blir de lite jobb, och sedan ska ja upp till skolan en sväng och senare på kvällen drar ja och robbin till borås inte för att äta ostkorv utan för att kolla bio..:)

kort dag

Det fanns typ inget att göra idag på praktiken så jag fick gå hem en bra stund före jag sluta. Jag tyckte de var lika bra, istället för att bara sitta där.  Iallafall så är jag klar med praktiken på vc för denna veckan i morgon är ja hos ljusbehandlingen hela dagen från 8-13 tycker de dock är lite meningslöst för ja kommer väl typ få skura badkar liksom wow vad roligt men men. Väntar på att robbin ska komma hit vi hade tänkt åka till borås jag måste hitta lite nya kläder tror ja. I helgen blir de en rejäl röjning av mina kläder (innan allt ramlar ihop) nåväl snart är även denna vecka borta och ja går in i vecka 16 herregud vad tiden går fort, vart tar den vägen?

trötter

Gud vad trött jag är, jag ser ut som trötter i snövit och de sju dvärgarna haha. Ska snart åka ner till praktiken, slutar typ klockan halv fyra idag om inte tidigare beror på hur snälla dem är där nere;) Efter praktiken ska jag och älsklingen till borås ovanligt va? lite ostkorv och ha något att ha på mig till helgen tror ja..:) Ja har liksom inte så mycket kläder som jag faktiskt kan ha längre, vilket är lite hemskt. Men nu måste ja gasa ner till praktiken, tänkte bara vara snäll och slänga in ett inlägg till er..
Hörs senare, kram kram

en dröm som blev sann

Som jag skrivit om tidigare, skulle min moster Linda ha barn den 15:e februari, men hon gick ju över tiden. I natt har ja drömt om att de fick en liten son, hela natten har jag drömt om denna lilla prins och han skulle heta det konstigaste namnet efter de andra, de gick från charlie som faktiskt är fint till jorgen som är lite annorlunda. Är de ens ett namn?. När jag sa till Linda som min moster heter, men vad ska lillprinsen heta nu då? i drömmen så vaknar jag av att telefonen ringer det är Magnus min mosters sambo. Han var så glad att han nästan grät, de hade fått en liten prins han var äntligen här han mådde bra och han var alldeles perfekt enligt Magnus beskrivning. När ja berätta att jag precis hade drömt att de fick en pojk sa han att ja måste vara synsk. Ja vem vet, de kanske är så eller så var de bara slumpen. Jag har ju många gånger drömt om att jag och robbin ska få en liten melwin och om detta stämmer att vi väntar en prins då börjar jag nog undra lite. Eller så är det som sagt bara slumpen, men idag blev jag en kusin rikare, och jag längtar tills ja får hålla denna lilla krabat. Jag läntar ännu mer tills min och robbins bebis kommer, men jag hoppas att tiden går likafort som den gjort hittills. Nu ska jag snart sova, börjar halv nio i morgon. Nu ska ja sova, men först ska ja höra vad Linda säger som pratar med mamma.
Äntligen är du här, lilla pris som vi alla har väntat..

cravings?

Är cravings en myt, eller är de så att man faktiskt blir sugen på saker och att man kan göra vad som helst för att få tag i denna sak?.. Tja de är ju en sak som man kan vrida och vända på ganska länge faktiskt. Innan jag blev gravid åt jag inte korv, dum som ja var kollade ja en gång på programmet du är vad du äter då Anna Skipper skulle visa vad som fanns i en korv, och sedan dess har jag inte ätit något som har med korv att göra. Så på ungefär två år tror jag har jag inte ätit korv, det tog inte lång tid i min graviditet innan jag ville ha just korv, jag kommer ihåg att jag och Robbin var i borås. Ja kunde ha varit i vecka 9-10 kanske och vi skulle in på ekohallen när ja säger "gud va gott med korv, nej men usch jag äter inte ens korv nu får ja lägga av" Robbin kollar på mig och frågar om jag är sjuk, han vet att jag verkligen inte gillar korv. Men de tog inte lång tid innan jag bad mamma göra ungstekt falukorv med potatismos här hemma, och gud va gott det var. Robbin och Mamma satt och skratta åt mig vid bordet när ja verkligen satt och njöt, och idag kan jag bara åkte till borås för att åka till knalleland och äta min ostkorv. När ja kommer nu skrattar dem åt mig och säger " ska du ha en ostkorv idag? " ja så ofta äter ja korv när jag är i borås, varje gång faktiskt.
En annan sak som jag heller inte åt på ungefär två år var leverpastej. Tror ni inte att jag äter knäckebröd med leverpastej och inlagd gurka? JO! det är klart jag gör, och gud va gott det är. Alltså jag äter sånt som jag igentligen inte äter nu när ja är gravid. Och jag kan köra flera mil för att få min ostkorv, jag tror de är närmare 3 mil till borås, jag åker alltså 6 mil tur och retur för en jäkla korv lite lustigt ändå. Givetvis åker jag inte till borås bara för en korv, jag kommer oftast hem med en påse bebiskläder också eller något litet till mig själv..
Hur är det med er som är gravida, och ni som varit har ni haft några cravings?.

magbild v.15(14+2)

Jag hitta en bild som faktiskt är tagen idag, dock är den inte i någon bra kvalité, de kommer bättre bilder på fredag som sagt men folk har frågat så det kommer en liten bild trots kvalitén.

gos med magen och tv tittande

Har för en liten stund sedan ätit kvällsmat, fylld barkis som de så fint heter. Alltså barkis bröd som man kan fylla med vad man vill som sedan gratineras i ugnen. Vi fyllde våran med köttfärs som man steker med champinjoner och paprika. Sedan har man i cream fraiche om ja inte minns fel, så strör man lite ost över och in i ugnen. Ja detta är alltså fylld barkis som vi åt med fetaost och sallad mycket gott faktiskt. I skrivandes stund kollar jag på halv åtta hos mig, man har ju alltid sett att folk gör lite "finare" mat. Men idag tyckte ja de var lite snålt att bjuda på en pastarätt?, liksom band spagetti parmesan bacon och svamp kan väl vem som helst röra ihop det ligger ju liksom inte på någon svår nivå?. De kan ju även min systerdotter melia göra och hon är fyra år, fem i oktober. Nej jag tyckte inte det var någon direkt mat man bjuder på, eller det skulle inte jag gjort iallafall. Kanske om de handlade om någon lätt lunch men inte annars.
Tio minuter senare

Haha jag lyckas alltid göra hundra saker när ja ska göra ett nytt inlägg nu är de drömmen om Italien som har premiär verkar väl sådär bra men men kan alltid få en chans..
Det har ju inte kommit in någon magbild än, vilket jag tycker är lite tråkigt. Jag har försökt att ta någon bra bild med systemkameran men har inte lyckats med detta min kamera vet jag inte vart den är, och blir inte så superbra bilder från min iphone såå bilden/ bilderna kommer in senare än vanligt. troligtvis på fredag när robbin kommer hit, men men bilder kommer.

180 dagar kvar

Varit gravid i hundra dagar idag, herregud vad tiden går fort. Om 180 dagar, mer eller mindre så har jag och Robbin våran älsklig hos oss. Var ju på praktiken i sin dagliga ordning dock var ja hos sjukgymnasten och fick inte göra något alls. Så sjukt drygt att bara sitta, fattar inte varför man får vara på ställen där man inte får göra något alls?. 
I morgon är ja tillbaka på avdelningen där ja kan ta mer initiativ och göra mer saker, vilket är roligare.
Snart blir de mat här hemma, jag är verkligen hungrig så de passar ju bra. :)
Haha detta inlägget har tagit mig typ tre timmar och skriva, nää skriver mer i kväll.

tisdag

Jag har varit hemma ett tag, har bara inte haft lusten att slänga mig framför datorn. Dagen på praktiken har gått bra, dock har det inte varit så mycket att göra för min del, så den har gått lite långsamt. Det har varit lite springande fram och tillbaka till labb, samt till röntgen. Annars har det inte hänt så mycket, jo på väg upp från labb står de en man i trappan och knappt får någon luft, ja frågar om han behöver någon hjälp upp men nej de behövde han inte. Jag hann inte gå mer än två steg upp i trappan till min avdelning innan mannen ramlar ihop i trappan. Jag har nog aldrig varit så rädd i hela mitt liv, ja trodde mannen skulle dö. Jag hitta en annan som jobbade på¨samma avdelning som mig i trappan. När hon satt kvar hos honom, sprang jag och hämtade två undersköterskor samt läkare och en rullstol. Det var synd om honom, han hade så ont att han knappt hade någon kraft kvar att andas, jag körde honom till röntgen och hoppas att de gick bra, mer vet jag inte om honom då han inte tillhörde våran avdelning. Men jag hoppas att de går bra, idag kan jag äntligen andas ut lite, jag börjar inte förens halv tio i morgon. Jag ska vara på sjukgymnastiken i morgon känns väl lite sisådär inför morgondagen, då jag känner att jag inte kommer få göra något alls och just sjukgymnastik är inget som intresserar mig. Men en kortare dag, är alltid positivt.  Ska försöka fixa en bild på magen idag, dock blir de inte med systemkameran då inte robbin är här och jag får inte tag i honom heller. Ingen aning vart han håller hus.. :(

utmattad

Det blir inte så mycket skrivet i bloggen under veckorna då jag praktiserar, jag är så sjukt trött när ja kommer hem då jag inte är van att hålla igång så mycket på dagarna som man gör. Stor skillnad att sitta still i en bänk eller att springafram och tillbaka timme ut och timme in. Idag har jag jobbat från 8:30-17:00 behöver jag säga att jag är trött. Det har verkligen varit kaos på mottagningen idag, en dansk läkare som inte kan mycket svenska eller kan datasystemet som finns på vårdcentralen, dessutom låg han ca 3 timmar efter i sin tidbok. Så hans patienter var skitarga, och fick komma in en timma senare än vad dem skulle. Mitt i allt fick vi andra springa runt och se om de fanns någon annan läkare som kunde ta hans patienter och liknande, och på en mottagning med inte alla ordinarie läkare på plats så blev de ganska rörigt. När de väl hade lugnat ner sig runt halv fem, och man fick andas ut. Ja då kommer de en rysk tjej som kunde ca 10 ord på svenska och ingen engelska, lyckat.! Jaha då skulle man leta efter rysk tolk också, jag ville bara lägga mig ner. Jag var så trött, hade verkligen hållt på hela dagen med allt i från blodtrycks undersökningar till att vara med på operation. Så det blir inte så mycket mer skrivande idag, jag är helt slut. Magbilden för veckan ramlar in här någon gång i veckan. Nu ska ja mysa med min älskling, det kan man aldrig få för lite av.:)

vecka 15 (14+0)

Barnet

Fostret kan suga på fingrarna. Huden är fortfarande mycket tunn. Barnet börjar lagra kalcium för att utveckla skelettet. Fostret har i princip formats färdigt. Även ansiktet är klart och tydligt, men öronen utvecklas fortfarande lite. Barnet kan hicka. Om du känner fosterrörelser nu kan det kännas som regelbundna tickningar i magen som pågår i några minuter.

Mamma

Eftersom fostret lagrar kalcium kan du under den här perioden bli sugen på mjölk. Drick gärna mjölk både nu och senare. Ditt hjärta har växt och har nu 20 procent högre kapacitet för att klara syretillförseln till både dig och fostret. De flesta har nu vuxit så mycket att kläderna börjar bli för trånga. Psyket påverkas allt mer. Många känner sig svartsjuka och drömmer starka livliga drömmar.

Pappa/partner

 

Stundtals kan det vara besvärligt att leva med en gravid kvinna. Humörsvängningarna kan periodvis vara stora. Ena stunden kan hon vara hur glad som helst, nästa stund kan allt vara botten. Eftersom du står närmast kan du få klä skott för en del av hennes nedstämdhet. Du kan påverkas av detta och själv bli både ledsen, arg och frustrerad och undra hur det här ska gå. Det ligger säkert något i det din partner känner men irritationen eller ledsamheten kan vara oproportionerlig i relation till vad det gäller. Försök ha överseende. Orsaken ska tas på allvar men undvik att nämna att det rör sig om hormoner. Som ett stöd för dig själv kan du försöka sätta det i proportion och inte låta det påverka er relation allt för mycket

 

Egna tankar:

Jag har även valt att skriva några egna tankar om varje vecka, så jag tänkte börja med detta nu.

Redan vecka femton, jag fattar inte ens vart tiden tar vägen. Jag mår bättre och bättre, men illamåendet sitter fortfarande i lite då och då. Vilket börjar bli otroligt jobbigt nu, att man inte kan äta sådana saker som man tidigare har kunnat men men, så är de väl antar jag. Det börjar synas mer och mer nu, för varje vecka som går. Har snart varit gravid i hundra dagar, hundra dagar!! åh herregud vad tiden går fort?

Copyright © The Ironlake 2009 Design by RobbinC